Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Abraham končí v MotoGP, tým Avintia mu vypověděl smlouvu

Motocyklový jezdec Karel Abraham opouští královskou kategorii silničního mistrovství světa MotoGP. Devětadvacetiletý závodník to dnes oznámil na setkání s fanoušky v Brně. Měl sice na příští rok ještě platnou smlouvu se stájí Reale Avintia Racing, tým mu ji ale v pátek vypověděl. V poslední době se spekulovalo, že Abrahama má nahradit dvojnásobný mistr světa třídy Moto2 Francouz Johann Zarco.

Motocyklový jezdec Karel Abraham opouští královskou kategorii silničního mistrovství světa MotoGP. Devětadvacetiletý závodník to včera oznámil na setkání s fanoušky v Brně. Měl sice na příští rok ještě platnou smlouvu se stájí Reale Avintia Racing, tým mu ji ale v pátek vypověděl. V poslední době se spekulovalo, že Abrahama má nahradit dvojnásobný mistr světa třídy Moto2 Francouz Johann Zarco.

"Včera večer mi přišel email od notáře Avintie ve španělštině, což bylo nepříjemné, protože jsme vždy komunikovali v angličtině. Přeložili jsme si to a byla to výpověď kontraktu," řekl Abraham na setkání s fanoušky na Masarykově okruhu. "Nebudeme pokračovat. Mrzí mě to, měl jsem ten tým rád, stejně jako (motocykly) Ducati. Je to ohromná škoda," uvedl brněnský rodák.

Brněnský rodák byl zaskočen

O možném výměně Zarca za Abrahama se začalo spekulovat v minulých dnech, český závodník byl ale zástupci týmu ujišťován, že počítají i nadále s ním. Nakonec je ale všechno jinak. "Vůbec tomu nerozumím. Máme podepsaný kontrakt a jsme si na 100 procent jistí, že jsme ho žádným směrem neporušili. Budeme situaci dál řešit, ale je jasné, že nebudu pokračovat. Nikdo by nechtěl závodit v týmu, který vám něco takového udělal," konstatoval Abraham.

Abraham si premiérový start v MS připsal v roce 2005 a má jich na kontě 214 ve všech třídách. V královské MotoGP závodil od roku 2011, v týmu Avintia strávil letošní sezonu, získal v ní jen devět bodů a jeho maximem bylo třikrát 14. místo.

O vypovězení smlouvy sám Abraham uvažoval

Přiznal, že s ohledem na některé problémy s týmem sám uvažoval o výpovědi smlouvy. Po posezonních testech se ale se jeho zástupci dohodl, že budou jednat o možných úpravách kontraktu. Abraham nebyl spokojený hlavně s kvalitou techniky. "Měli jsme domluvený nějaký (závodní) materiál a věděli jsme, že to, co dostáváme, není top," řekl.

O své další budoucnosti momentálně nemá jasno. "MotoGP je už rozebraná, do Moto2 nebo superbiků nechci. Možností moc není, ale já se ani po ničem nedívám. Teď si dám nějakou dobu oraz a uvidíme, co bude. Minimálně na nějakou dobu od toho dám ruce pryč. Teď to pro mě znamená konec kariéry," uvedl Abraham, který v letošním roce obsadil v MotoGP až 24. místo. Jeho nejlepším výsledkem v MS je výhra v Moto2 ve Valencii v roce 2010.

Autoři

Štítky Sport, motorismus, silniční, svět, Abraham, Karel Abraham, motocykl, Johann Zarco, Brno, Ducati

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Abraham končí v MotoGP, tým Avintia mu vypověděl smlouvu  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.