Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Mladá dívka z Uherského Hradiště pašovala devět kilo heroinu. V Pákistánu za to hrozí trest smrti

Teprve jednadvacetiletou Terezu H. z Uherského Hradiště zadrželi policisté na pákistánském letišti ve velkoměstě Láhaur. Našli u ní devět kilogramů heroinu, které se měla pokusit dovést do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Informaci již potvrdilo i české ministerstvo zahraničích věcí. Za pašování drog je v Pákistánu trest smrti. Podle ministerstva však cizinci dostávají spíše dlouholeté tresty ve velmi tvrdých vězeňských podmínkách.

Na případ jako první upozornila pákistánská televize Geo. Podle nich pobývala Tereza H. v Pákistánu na základě tříměsíčního víza, které začínalo 14. listopadu a končil 14. února. Podle Geo TV prošla Tereza dvěma protidrogovými branami, než byla chycena. Na základě její výpovědi udělala pákistánská policie razie na několika místech ve městě.

„Žena je nyní vyslýchána celníky v prostorách letiště, následně by podle našich informací měla být předána k dalšímu vyšetřování speciálnímu úřadu pro boj s narkotiky," řekla ČTK mluvčí ministerstva Irena Valentová. Ministerstvo prý zatím neobdrželi žádnou žádost o asistenci, Tereza H. je zatím nekontaktovala. Podle Valentové vyslal český konzul, který sídlí přímo v Láhauru, na letiště dva své asistenty, aby zjistili další informace.

V Pákistánu hrozí za obchod s drogami až trest smrti. Podle webu ministerstva zahraničí však cizinci dostávají spíše dlouholeté tresty vězení ve velmi tvrdých podmínkách.

Foto Geo.tv

Štítky drogy, heroin, Pákistán, Uherské Hradiště, trest smrti, letiště, Láhaur, Spojené arabské emiráty, Abú Zabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá dívka z Uherského Hradiště pašovala devět kilo heroinu. V Pákistánu za to hrozí trest smrti  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.