Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Anonym oznámil uložení bomby v budově zdravotnické záchranné služby

Dnes večer oznámil anonym uložení bomby v některém z objektů Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje. Policie ČR prověřuje všechna výjezdová stanoviště v kraji.

Zdravotnická záchranná služba musela na základě večerního anonymního telefonátu o nastražení výbušného systému v nespecifikované budově ZZS evakuovat výjezdové posádky a aktivovat záložní operační středisko. Na místě je Policie ČR , která postupně umožňuje návrat pracovníkům ZZS na jednotlivá výjezdová stanoviště. 

Podle policejního mluvčího Pavla Švába policisté již prohledali téměř všechna zařízení. Doposud s negativním nálezem. Šváb také prakticky vyloučil souvislost posledním telefonátem, kdy anonym pohrozil bombou na hlavním nádraží. 

K situaci se vyjádřil i hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek: "Děláme maximum pro zajištění chodu záchranky v kraji i v tomto krizovém režimu. Doufám, že bude pachatel co nejdříve vypátrán a po právu potrestán," oznámil hejtman Hašek.

Během celé této mimořádné události je podle ZZS zajištěna péče o pacienty v celém Jihomoravském kraji.

Štítky bomba, Policie České republiky, Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, Michal Hašek, Pavel Šváb, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym oznámil uložení bomby v budově zdravotnické záchranné služby  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.