Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Dahlgren byl obviněn ze čtyřnásobné vraždy. Hrozí mu doživotí

Policie ukončila vyšetřování případu čtyřnásobné vraždy, ke které došlo v květnu 2013 v Brně Ivanovicích. Ze spáchání skutku byl obviněn čtyřiadvacetiletý Kevin Dahlgren, občan Spojených států amerických, který byl v srpnu 2015 v rámci extradičního řízení vydán k trestnímu stíhání do ČR. Podle kriminalistů je nepochybné, že vraždil.

Součástí spisového materiálu jsou i posudky znalců. Vyšetřovatel už spis s návrhem na podání obžaloby předal dozorujícímu Krajskému státnímu zastupitelství v Brně. Mladý muž je obviněný ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu v tomto případě hrozí až doživotní trest.

Pro policii byl klíčový posudek psychiatra. Z něj vyplývá, že Dahlgren si byl v době činu vědom důsledků svého jednání a je tedy za své činy také trestně odpovědný. Policie v minulosti opakovaně uvedla, že má dost pádných důkazů, nicméně motiv činu nebyl známý. Kriminalisté jej nekomentovali. Stanovisko Američana zazní až u procesu.

Dahlgren je ve vazbě ve věznici v Brně-Bohunicích od loňského srpna, kdy jej USA vydaly k trestnímu stíhání do ČR. Je prvním Američanem, kterého Spojené státy vydaly české justici ke stíhání. Kriminalisté v minulosti opakovaně uvedli, že zajistili dostatek důkazů usvědčujících Dahlgrena z vraždy. 

Američan je obviněn z toho, že v roce 2013 zavraždil sestřenici, jejího manžela a jejich dva syny. Po činu založil v jejich rodinném domě požár. Mrtvé objevili při likvidaci požáru hasiči. V tu chvíli se již Dahlgren vracel letadlem do USA. Po přistání jej na letišti zadržela americká policie. Dva roky se pak vedla jednání, zda jej USA vydají ke stíhání do ČR.

Zdroj: PČR

Štítky Kevin Dahlgren, vražda, USA, policie, Česko, Brno, Krajské státní zastupitelství v Brně, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dahlgren byl obviněn ze čtyřnásobné vraždy. Hrozí mu doživotí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.