Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Žena si v Brně vykračovala tramvajovým tunelem. Strážníků se ptala, kdy už konečně pojede šalina

Opilá šedesátiletá žena si krátila cestu tramvajovým tunelem v brněnské Žabovřeské ulici. Strážníků se ještě netrpělivě ptala, kdy už přijede šalina. Provoz ale musel být zastaven, a to právě kvůli ní. Nadýchala téměř dvě promile a nyní jí hrozí pokuta ve správním řízení.

Tramvajový tunel v Žabovřeské ulici zůstává navzdory častým varováním místem, kudy si chodci riskantně zkracují cestu. Včera kolem jedenácté hodiny v noci se dispečink dopravního podniku ozval městské policii s prosbou o vyvedení ženy, která procházela od Pisárek směrem k Bráfově ulici.

„Strážníci ji našli a zdůraznili jí, že se vystavila velkému nebezpečí. Chtěli od ní také vědět, proč tunelem šla. Šedesátiletá žena odpověděla že proto, že jí to nikdo nezakázal. Hlídka ji upozornila, že vstup zakazuje zákon o drahách, a kromě něj i značka umístěná v ústí tunelu,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Ženu ale zajímalo hlavně to, jestli ještě pojede nějaká tramvaj. Paradoxně právě kvůli ní ale musel dopravce provoz na trati dočasně zastavit. Navíc s ní strážníci potřebovali strávit nějaký čas kvůli projednání přestupku. Žena jim nadýchala bezmála dvě promile. Případ míří do správního řízení, kde ženě hrozí desetitisícová pokuta.

Tunel pro tramvaje je pro chodce pozoruhodně přitažlivý. „Vloni v říjnu se jím dokonce v odpoledních hodinách vydala jednadvacetiletá žena z Opavska, která doprovázela jedenáctiletou dívku. V letošním roce strážníci, také za bílého dne, vyprovodili z tubusu třiadvacetiletého tureckého studenta. V dubnu si devětatřicetiletý muž z Jičínska zkracoval cestu na zahrádku. A v červnu uvnitř strážníci vypátrali čtyřiatřicetiletého chodce vedoucího jízdní kolo,“ zavzpomínal Ghanem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto M. Schmerková

Štítky MPB, strážníci, šalina, tunel, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena si v Brně vykračovala tramvajovým tunelem. Strážníků se ptala, kdy už konečně pojede šalina  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.