Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Mladík posilněný lahví rumu a několika pivy posprejoval zeď u nádraží v Brně. Skončil v poutech

Třiadvacetiletý cizinec si vybral zeď u brněnského nádraží ke sprejování. Netušil však, že ho sledují na kamerách strážníci, kteří jej během chvilky dopadli. Mladík je za rychlost pochválil. S třemi spreji a téměř dvěma promile v krvi pak ještě podotkl, že v jeho zemi by si policie dala na čas. Komplimenty jej ale před trestem neuchrání.

Zeď oddělující Nádražní ulici od pátého nástupiště hlavního nádraží si v úterý krátce před půlnocí vybral mladý muž ke sprejování. Zřejmě netušil, že frekventované místo monitorují kamery.

„Netrvalo proto dlouho a všiml si ho pozorný pracovník dohledového centra městské policie, který obratem vyrozuměl nejbližší hlídku strážníků. Mladý muž sprejoval na zeď obrazce neurčitého tvaru. Když spatřil blížící se autohlídku městské policie, okamžitě se dal na útěk. Už v ulici Bašty ho ale strážníci doběhli a spoutali,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Třiadvacetiletý muž měl u sebe tři spreje bílé, černé a fialové barvy. Dechová zkouška přinesla výsledek téměř dvě promile alkoholu. Muž strážníkům vysvětlil, že v nedalekém klubu vypil několik piv a necelou láhev rumu.

Tvrdil, že výtvor maloval asi patnáct až dvacet sekund a hned nato u něj strážníci byli. Za rychlost je dokonce pochválil a řekl, že pohotový zákrok by zasloužil smeknutí klobouku. V jeho zemi by prý policii trvalo nejméně čtvrt hodiny, než by si něčeho všimla. „Ani komplimenty ale mladíka neuchrání od postihu. Je totiž podezřelý ze spáchání trestného činu,“ doplnila Skřivánková.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MPB

Štítky MPB, strážníci, sprejer, nádraží, alkohol, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík posilněný lahví rumu a několika pivy posprejoval zeď u nádraží v Brně. Skončil v poutech  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.