Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

V Brně se válelo sto tisíc pod lavičkou. Bankovky se tam zakutálely nepozornému seniorovi

Starší muž se v Brně mohl dostat do velkých potíží. Ztratil na zastávce ledvinku s doklady a více než sto tisíci korunami. Měl ale štěstí, poctivá nálezkyně to ohlásila strážníkům, kteří mu štos bankovek rychle vrátili.

Značnou část svých úspor pozbyl včera ráno starší muž, když se mu na zastávce v centru Brna před nástupem do tramvaje rozepnula ledvinka. Nepostřehl to, odjel bez ní domů a taška s páskem se v přístřešku svinula pod lavičku. Pokud by si jí všiml nepoctivý člověk, mohlo by to pro sedmdesátníka znamenat výrazné potíže.

„Žena, která brašničku našla, v ní totiž objevila kromě mnoha důležitých osobních dokladů i velké množství peněz. Neměla u sebe telefon, a tak poprosila dalšího kolemjdoucího, aby zavolal na linku 156. Strážníci potom z ledvinky vytáhli pětapadesát bankovek a kovové mince v celkové hodnotě přes 107 tisíc korun,“ informoval mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Hlídka městské policie proto hned spěchala k seniorovi domů, aby ho ušetřila stresu ze ztráty vysoké hotovosti. Tam mu strážníci vysvětlili, že během několika desítek minut zkompletují na služebně úřední záznam a své věci si bude moci převzít. Ještě předtím si samozřejmě ověřili, že doklady jsou jeho a že zná dokonale obsah ledvinky i peněženky.

„Díky poctivé nálezkyni a rychlé práci hlídky městské policie se mu tedy už brzy vrátily peníze, průkazy, platební a zdravotní karta i vnuččina fotka,“ doplnil Ghanem.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, strážníci, senior, peníze, ztráta, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

TAK TADY HLUBOCE SMEKÁM, PŘED TÍMTO ČINEM V DNEŠNÍ DOBĚ, KDY DOKÁŽÍ OKRÁST I SLEPCE A INVALIDU NA LAVEČCE A TADY OPRAVDU VELKÝ HRDINNÝ ČIN DOBRÉHO ČLOVĚKA S DOBRÝM SRDCEM. MĚLI BYCHOM SE MNOZÍ UČIT OD TÉTO ŽENY. ZASLOUŽILA BY SI OD TOHOTO MUŽE TAKÉ PROCENTO Z ČÁSTKY.......

Pátek, 19. července 2024, 23:12Odpovědět

V Brně se válelo sto tisíc pod lavičkou. Bankovky se tam zakutálely nepozornému seniorovi  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.