Počasí dnes32 °C, zítra32 °C
Čtvrtek 29. srpna 2024  |  Svátek má Evelína
Bez reklam

Opilý řidič projížděl centrem Brna. Nadýchal dvě a půl promile a prokázal se cizím řidičákem

Brněnští strážníci zastavili třiačtyřicetiletého řidiče. Muž na sebe upozornil, jelikož jel váhavě, a hlavně porušoval dopravní předpisy. Při kontrole se prokázal cizím řidičákem, a i když tvrdil, že pil pouze předchozí den, nadýchal přes dvě a půl promile.

Váhavé jízdy osobního auta si o víkendovém večeru v centru města všimli brněnští strážníci. Mnohaleté zkušenosti strážníkům napovídaly, že by muž sedící za volantem mohl řídit opilý. Tento dojem po chvíli umocnil i fakt, že šofér nerespektoval dopravní značení. Nedbal totiž zákazu vjezdu ani zákazu odbočení.

„Jeho nebezpečnou jízdu tak strážníci pohotově ukončili u křížení ulic Nové sady a Hybešova. Hlídka třiačtyřicetiletého muže vyzvala k předložení dokladů. Kromě řidičského průkazu jí podal také cestovní pas. Na každém z nich však figurovalo jiné jméno,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Muž strážníkům potvrdil, že jen jeden z nich patří jemu. Doklad opravňující k řízení vozidla podle něj příslušel jeho příbuznému. Tvrdil hlídce, že si ho vzal s sebou omylem. Na dotaz strážníků, zda před jízdou pil alkohol, odvětil, že ano, ale už předešlého dne.

Dechová zkouška však opakovaně přinesla výsledek převyšující hodnotu 2,5 promile alkoholu. „Strážníci tedy muže jako důvodně podezřelého z trestného činu předali do rukou státních policistů,“ doplnila Skřivánková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, strážníci, alkohol, řidičák, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Jde k tomu ještě něco VŮBEC DODAT - ASI ANI NE - HOVADO ZŮSTANE HOVADEM....

Pátek, 19. července 2024, 23:16Odpovědět

Opilý řidič projížděl centrem Brna. Nadýchal dvě a půl promile a prokázal se cizím řidičákem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.