Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Žena čekala na vlak s nohama v kolejišti. Zastavili kvůli ní provoz a hrozí jí vysoká pokuta

Jihomoravští policisté řešili v uplynulém týdnu hned dvakrát nebezpečné chování lidí ve vlakovém kolejišti. V jednom případě si žena zkracovala cestu přes koleje, ve druhém žena čekala na vlak s nohama v kolejišti. Prvě jmenovaná dostala pokutu ve výši dvou tisíc korun, druhé hrozí až desetitisícová pokuta.

Osmatřicetiletá žena zastavila provoz v železničním koridoru Přerov – Břeclav, protože se rozhodla na svůj vlak v Lužicích počkat s nohama v kolejišti. „Přivolaná policejní hlídka zjistila, že osmatřicetiletá žena čekala na vlak a namísto lavičky se posadila na hranu nástupiště a nohy volně spustila do kolejiště železničního koridoru,“ popsala policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Omezení provozu trvalo několik minut a žena je podezřelá z přestupku, za který jí hrozí pokuta ve výši deseti tisíc korun, o jejím udělení rozhodne drážní správní úřad.

Velmi podobný případ se odehrál v České u Brna. Tam si pracovníci dráhy všiml mladé ženy pohybující se v kolejišti. „Protože nebylo možné vyloučit, že žena na kolejích má sebevražedné myšlenky, byl provoz na trati obousměrně zastaven. Poté, co se bezpečně podařilo ženu dostat z dráhy, zjistili policisté, že si přes koleje pouze zkracovala cestu,“ uvedla mluvčí.

I tato událost si vyžádala omezení provozu na několik minut. Dvaatřicetiletou ženu vyšlo užití zkratky na dva tisíce korun. „Blokovou pokutu jí udělili policisté za přestupek, kdy vstoupila na dráhu a v obvodu dráhy na místa, která nejsou veřejnosti přístupná,“ dodala Ledabylová.

Policisté upozorňují, že jakýkoliv pohyb v obvodu dráhy mimo k tomu určená místa znamená nejen riziko finanční sankce, ale především ohrožení života a zdraví. Díky modernizaci traťových svršků i vlakových souprav už provoz není hlučný a lidé si často přijíždějícího vlaku všimnou na poslední chvíli. Někteří dokonce přechází kolejiště v zatáčce nebo se sluchátky na uších, s čímž se policisté často setkávají i v městském provozu. Neriskujte zbytečně, úrazy na železnici často končí fatálně,“ uzavřela policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky koleje, přestupek, žena, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

TO JE UBOHOST - CO SI TI LIDÉ V DNEŠNÍ DOBĚ VLASTNĚ O SOBĚ MYSLÍ, ŽE BUDOU ZASTAVOVAT VLAK ČAPAMA NEBO CO? Je málo lidí na vozíku a tady jsou další možnosti - KAM TEN NÁŠ SLAVNEJ NÁROD SPĚJE, KDYŽ HŃUPI SEDAJ NA KOLEJE!!!!!?????? JDE ASI O NOVOU HRU - NA KOLEJE SE DVĚMA A DOMŮ PAK JEN S JEDNOU..........NEMÁM CO DODAT!!!!

Pondělí, 1. července 2024, 12:27Odpovědět

Žena čekala na vlak s nohama v kolejišti. Zastavili kvůli ní provoz a hrozí jí vysoká pokuta  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.