Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Cizinci na jihu Moravy okrádali řidiče kamionů. Přijela si pro ně zásahovka

Trojice mužů z bývalé Jugoslávie v Česku kradla řidičům kamionů peněženky a cennosti. Policie je dopadla díky kamerovým záznamům. Byli obvinění z krádeže a padělání platebních karet, škoda přesáhla půl milionu korun. Hrozí jim až pět let vězení.

Trojice cizinců ze zemí bývalé Jugoslávie si zřejmě v Česku nehodlala vydělávat peníze poctivou prací. Na mušku si vzali řidiče kamionů, kteří ve svých vozech přespávali. Z kabin jim brali peněženky s finanční hotovostí a platebními kartami a jiné cennosti. Muži už navíc byli za majetkovou trestnou činnost odsouzeni.

„Policisté a kriminalisté na případu pracovali od března tohoto roku. Pečlivým vyhodnocením kamerových záznamů vytipovali podezřelé vozidlo a postupně se dostali na stopu podezřelým, nakonec zpětně zmapovali systém krádeží povedeného trojlístku. Minulý týden je při návratu z poslední krádeže překvapila zásahová jednotka,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Kriminalisté jim prokázali zatím deset případů. Obviněni jsou z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, spáchaných formou spolupachatelství. Škoda přesahuje částku půl milionu korun.

„Poslední lup si pachatelé ukryli po cestě do Brna, kriminalistům se místo podařilo dohledat. V tuto chvíli obviněným hrozí odnětí svobody v maximální výši pět let,“ doplnil Šváb. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky PČR, policisté, krádež, cizinec, kamion, jižní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinci na jihu Moravy okrádali řidiče kamionů. Přijela si pro ně zásahovka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.