Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Okresní soud poslal po tragické nehodě u Vyškova řidiče do vazby

Okresní soud ve Vyškově po páteční tragické nehodě na silnici mezi Rousínovem a Vyškovem poslal do vazby řidiče havarovaného vozu. Při nehodě zemřely dvě děti, nebyly v autosedačkách. Řidiči, který měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, hrozí až deset let vězení. Je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky a z usmrcení z nedbalosti.

Nehoda se stala asi 200 metrů před Vyškovem krátce po půl osmé večer. „Podle prvotních informací měl řidič automobilu Mazda jet od Rousínova ve směru na Vyškov, kdy měl předjíždět jiné vozidlo. Po dokončení manévru ale z dosud nezjištěných příčin dostal smyk, vyjel mimo komunikaci a skončil v poli. Ve voze cestovaly čtyři osoby, z toho dvě malé děti. Obě děti na místě bohužel zemřely. V době nehody děti neseděly v dětských autosedačkách,“ uvedl o víkendu mluvčí policie Petr Vala.

Děti, které v pátek zemřely při nehodě u Vyškova, nebyly v autosedačkách

Děti, které zemřely při dopravní nehodě v pátek večer na silnici mezi Rousínovem a Vyškovem, neseděly v autosedačkách. Mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala detaily o nehodě zveřejnil na webových stránkách. Uvedl, že policisté i nadále...

Dva dospělí muži, kteří v autě s dětmi cestovali, nehodu přežili, záchranáři je odvezli do nemocnice. „Jedno z dětí zemřelo ještě před příjezdem záchranářů, druhé dítě jsme resuscitovali, bohužel se nepodařilo obnovit jeho životní funkce. Dva muže, kteří s dětmi v autě cestovali, jsme po ošetření převezli do vyškovské nemocnice k vyloučení vážnějších zranění,“ uvedla tehdy mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Při tragické dopravní nehodě u Vyškova zemřely dvě děti. Předjíždějící řidič zřejmě pil alkohol

Páteční dopravní nehoda na Vyškovsku si vyžádala dva dětské životy. Dva dospělé, kteří s nimi v autě cestovali, převezli záchranáři do nemocnice. Na vině je nejspíš alkohol, policisté potvrdili, že řidič měl pozitivní test.

Řidič měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, zkouška na drogy byla negativní. Policisté mu nařídili krevní testy. Muž je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky a z usmrcení z nedbalosti, hrozí mu až desetileté vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky soud, nehoda, úmrtí, děti, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okresní soud poslal po tragické nehodě u Vyškova řidiče do vazby  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.