Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Měl jsem jen pivo k obědu, tvrdil řidič kličkující Brnem. Před strážníky urval kolo a nadýchal dvě promile

Autohlídka brněnské městské policie zastavila v nočních hodinách čtyřiadvacetiletého řidiče, který opakovaně narážel do obrubníků, urazil si kolo a prorazil pneumatiku. Muž nadýchal přes dvě promile, ale tvrdil, že pil jen pivo k obědu. Byl předán jako podezřelý z trestného činu.

K odchylkám v jízdě Volkswagenu byla nad ránem vnímavá autohlídka městské policie. Nejprve zbystřila, když vozu v Hladíkově ulici trvalo nezvykle dlouhou dobu, než se rozjel na zelenou. Hned v následujících okamžicích zavadil řidič bokem o obrubník, a tak strážníci rozsvítili majáky a vydali se ho zastavit.

„Čtyřiadvacetiletý muž za volantem ještě před odstavením auta najel znovu bez jasné příčiny na okraj chodníku. Přestože vozidlo ještě chvíli pokračovalo v jízdě, mělo ulomené pravé přední kolo a proraženou zadní pneumatiku na stejné straně. Mladík strážníkům nadýchal 2,36 promile alkoholu a tvrdil, že měl jenom pivo k obědu,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Tři minuty před podstoupením dechové zkoušky přitom minula pátá hodina ráno. Muž podotkl, že v tomto stavu zamýšlel dojet až do Vyškova. Hlídku městské policie oslovil i projíždějící svědek, podle něhož řidič protrhl zadní pneumatiku při kontaktu s obrubníkem už v Nádražní ulici a svou jízdou prý ohrožoval i chodce. Strážníci opilého řidiče předali jako podezřelého z trestného činu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, strážníci, alkohol, auto, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měl jsem jen pivo k obědu, tvrdil řidič kličkující Brnem. Před strážníky urval kolo a nadýchal dvě promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.