Počasí dnes23 °C, zítra26 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Kojenec zůstal uvězněný v autě s bezklíčovým odemykáním. Pomáhali strážníci i hasiči

V Brně strážníci zachraňovali kojence, když ho vůz s bezklíčovým odemykáním uvěznil. Matka nemohla dítě dostat ven, postupy strážníků také selhaly. Nakonec hasiči rozbili okno a dítě zachránili. Strážníci připomínají, že malé děti by neměly zůstávat nikdy v autě samotné.

S teplými jarními dny a blížícím se létem se hodí připomenout zásadní riziko, které hrozí dětem zavřeným v autech. Na vině přitom zdaleka nemusí být jenom nezodpovědnost nebo nedbalost rodičů.

Brněnští strážníci se ve středu odpoledne zabývali dalším případem dítěte v autě. Vůz s bezklíčovým odemykáním uvěznil kojence hned poté, co matka vystoupila z místa řidiče a chtěla si pro své dítě dojít.

„Karta pro otevírání sice zůstala uvnitř, ale vůz se přesto zamkl. Strážníci mají natrénovaný spolehlivý postup, jak rychle vůz zpřístupnit i bez poškození, jenomže v tomto případě ani ten překvapivě nefungoval,“ informoval mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Vůz stojící před ivanovickým hobbymarketem ještě nebyl výrazně zahřátý a dítě působilo klidně, rozrušená matka se však od ročního chlapečka nechtěla z pochopitelných důvodů ani na chvíli vzdálit pro náhradní klíče. Požádali proto o spolupráci hasiče a ti nakonec s ženiným souhlasem rozbili okénko škodovky. Žena hned vzala syna do náruče a dala mu napít.

„Obecně platí, že malé děti by neměly zůstávat nikdy v autě samotné. Teplota tam může rychle vystoupat o desítky stupňů, do vozidla také může někdo nabourat a ujet, případně se dítěti přitíží nebo mu zaskočí a nedočká se pomoci. Pokud jde o technické závady, jako byla ta včerejší, když to okolnosti dovolí, dá se doporučit nedovírat plně přední dveře, dokud není dítě bezpečně venku,“ doplnil Ghanem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, strážníci, auto, parkoviště, hasiči, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kojenec zůstal uvězněný v autě s bezklíčovým odemykáním. Pomáhali strážníci i hasiči  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.