Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Osmnáctiletý mladík bez řidičáku, který neuměl ovládat auto, brázdil centrum Brna

Nesouvislou jízdou, která ukazovala na to, že řidič má problémy s rozjížděním a řazením, na sebe upoutal pozornost osmnáctiletý mladík za volantem auta v centru v Brna. V noci na úterý tak mladíka zastavili strážníci, kteří se rozhodli mladého řidiče zkontrolovat.

Podle strážníků se mladíkovi opakovaně vypínal motor auta a vozidlo nepředvídatelně zastavovalo. „Osmnáctiletý muž navíc nedbal na dopravní značení a vjel do zákazu vjezdu. Autohlídka městské policie ho rozsvícenými výstražnými světly a nápisem stop vyzvala k zastavení. Dechová zkouška ani test na drogy provedený policisty neprokázal přítomnost omamných látek v těle,“ popsala mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Mladý řidič strážníkům navíc ani nepředložil řidičský průkaz, ti ověřením osobních údajů zjistili, že mladík nedávno úspěšně absolvoval autoškolu, ale řidičský průkaz ještě nedostal.

„Vozidlo navíc patřilo jeho matce, která podle jeho reakcí zřejmě ani netušila, že se s ním vydal na projížďku. Strážníci si také všimli čerstvě odřeného předního nárazníku a drobných oděrek v okolí registrační značky. Vzhledem ke všem okolnostem proto předali případ policistům,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky řidič, mladík, řidičák, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

ZKUSIL SI TZV. ŘIDIČÁK NA ZKOUŠKU NEBOLI "ŠIDIČÁK" - TO JE ALE SILNÁ KÁVA!!!

Středa, 22. května 2024, 16:44Odpovědět

Osmnáctiletý mladík bez řidičáku, který neuměl ovládat auto, brázdil centrum Brna  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.