Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Obyvatele brněnského paneláku vyděsil had. Mládě užovky se schovávalo v botě

Specialista na odchyt plazů v noci spěchal do jednoho z brněnských paneláků. Několik sousedů se strachem nahlásilo strážníkům, že se po chodbě domu plazí nebezpečně vypadající had s oranžovými pruhy. Je to hodná nejedovatá tkanička, popsal nalezené mládě užovky odborník.

Řečkovický panelový dům zažil před jedenáctou hodinou v noci pozdvižení. Sousedé v jednom z vyšších pater si navzájem dávali vědět, že po chodbě se plazí had. Na operačním středisku městské policie obsadili obyvatelé domů dvě telefonní linky současně.

„Dispečeři se proto ještě rychle ubezpečili, že mají volající na mysli stejného hada, a začali jednat. Pokročilá hodina předurčila, že strážníci museli nočním hovorem probudit spolupracujícího specialistu,“ sdělil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

 Uživatelé bytů mezitím plaza podle pokynů operačního střediska z bezpečné vzdálenosti sledovali. Herpetolog dojel v doprovodu hlídky do Řečkovic, kde u vchodu strážníci kontaktovali svědka. Zopakoval jim, že had je oranžovo-černě pruhovaný a měří asi jen půl metru.

Po výstupu z výtahu k nim další obyvatel domu přispěchal s informací, že se zvíře ukrylo mezi botami. Tenké a krátké tělo bylo v botníku dobře maskované a specialista po nalezení hada trefně zhodnotil, že je jako hodná nejedovatá tkanička. Loňské mládě užovky červené si převzal do své péče, protože se v domě nepodařilo zjistit, komu patří.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, had, panelák, užovka, Brno-Řečkovice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Obyvatele brněnského paneláku vyděsil had. Mládě užovky se schovávalo v botě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.