Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Mladík v Brně pokazil lidem Vánoce. Při hlazení anděla se vymočil na betlém

Sotva letos v centru jihomoravské metropole vyrostl dřevěný betlém, už si ho stihl označkovat mladý Brňan. Muž při večerní procházce dorazil na Dominikánské náměstí, kde se proplétal mezi vánočními stánky. Nakonec skočil mezi vyřezávané figury, které přátelsky zdravil a vítal. Mezi poplácáváním andělů a oveček si pak rozepl poklopec a dílo bezostyšně pomočil.

Vlastním očím nejspíš nevěřili pracovníci dohledového centra v Brně, kteří měli večerní službu. Na kamerách zaregistrovali mladíka, jenž se potuloval ve středu města, až skončil před Novou radnicí. Na místě ho zaujal ručně vyřezávaný model betlému, který patří k oblíbeným svátečním atrakcím. Devatenáctiletý muž proto neváhal a rozhodl se, že si sochy prohlédne zblízka. 

Průzkum terénu pak zvědavec doplnil i povídáním se zvířaty a postavami, které přívětivě zdravil. „Obsluha kamer navíc podotkla, že si v prostoru u jesliček odskočil na malou. Po celou dobu přátelsky poplácával jednotlivé figury včetně zavěšeného anděla, jako kdyby s nimi byl v družném rozhovoru,“ uvedl mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

V moment, kdy si na ničitele Vánoc došlápli strážníci se ihned přiznal a uznal, že udělal hloupost. Hlídce dal proto rovnou návrh na dvoutisícovou pokutu za znečištění, což se shodovalo i s jejich představou o trestu pro mladíka, u něhož předtím neevidovali žádný přestupek.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky Brno, strážníci, MP Brno, mladík, betlém, Vánoce, sochy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tak tohoto betlémského polovraha a chcáče bych nejen pokutoval, ale nechal jej celej rok uklízet hovna po psech a čistit WC v celým Brně. Nebyl to jinověrec, co nemá rád naše Vánoce a Ježíška???? Co kdyby někdo pomočil jinověrcům měšitu???

Pátek, 24. listopadu 2023, 09:56Odpovědět

Martin Vaněk

A co mu, v rámci výchovného programu, zajistit čištění wc třeba na nádraží, a sbírání psích hovínek po celém městě podobu 30 dní? Jistě si příště rozmyslí, kam lézt přes plot...

Čtvrtek, 23. listopadu 2023, 13:24Odpovědět

Marie Glanczová

donutit to vyčistit kartáčkem na zuby nebo olízat-prase ohavný

Čtvrtek, 23. listopadu 2023, 10:18Odpovědět

Luboš Pacik

Majů ale v v tem Šalingradu baldy, to by ani módr neudělal

Pátek, 17. listopadu 2023, 10:53Odpovědět

Ivan Hron

Nevím, jestli 2000,-kč stačí na utracení, ale pokud ne, nechal bych ho utratit za státní peníze v rámci akce na udržení Brna čistého.

Čtvrtek, 16. listopadu 2023, 14:49Odpovědět

Miloš Rufer

Možná by bylo lepší, kdyby to musel sám umýt...

Pátek, 17. listopadu 2023, 07:31Odpovědět

Mladík v Brně pokazil lidem Vánoce. Při hlazení anděla se vymočil na betlém  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.