Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vařiči pervitinu na jižní Moravě kradli lidem ze zahrad konopí. Vozili s sebou mačetu a pistoli

S výpadkem některých léků se každý vypořádává jinak. Šest výrobců pervitinu z jižní Moravy se tak rozhodlo rozšířit nabídku zboží a začalo místo vaření sušit. Pro rostliny jezdili do vesnic v cizím autě s plynovou pistolí a mačetou, aby se plížili do zahrad a kradli zelené listy.

Na zkušené vařiče pervitinu si posvítili policisté na jižní Moravě. Celkem šest lidí na Břeclavsku a Znojemsku od letních měsíců sledovali, provedli také prohlídky nebytových prostor a domů, kde odhalili dvě varny. Kromě výroben metamfetaminu kriminalisté našli také na 27 kilogramů sušiny konopí. To se zadrženým podařilo nashromáždit, když neměli zrovna do čeho píchnout kvůli nedostatku medikamentů, z nichž se bílý prášek dělá. 

„Skupina si krátila čas objížděním vesnic a tam, kde si všimla rostlin konopí, se pak její členové pod rouškou tmy vrátili a rostliny z cizích zahrad či polí sklidili. Mimo to užíval jeden ze stíhaných vozidlo Mitsubishi Pajero, ve kterém vozil plynovou pistoli i mačetu,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Po důkladném ohledání policie zjistila, že auto někdo z šestice ukradl v Rakousku, kam ho kriminalisté vrátí. Z drogového doupěte odvezli také sedmdesát gramů metamfetaminu. „Dosud byli obviněni čtyři lidé, tři z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, poslední z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Role dalších ze zadržených se ještě upřesňují, případ je i nadále v šetření," dodal

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky jižní Morava, konopí, drogy, policie, krimi, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

O důvodech dnešního marasmu a brnu jsem teď dopsal pod článek o kandidátovi do nato. Vice píšu ve vláknech diskusí. Dále na streamu dobře hodnotí sociolog Standa Biler.

Středa, 1. listopadu 2023, 10:58Odpovědět

Vařiči pervitinu na jižní Moravě kradli lidem ze zahrad konopí. Vozili s sebou mačetu a pistoli  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.