Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž za čtvrtstoletí tyranie manželky vyfasoval čtyři a půl roku vězení. Trest se mu zdál přísný

Pětadvacet let psychického i fyzického teroru zažívala manželka z Hodonínska. Po letech tyranie, která obnášela mlácení, výkružky smrtí nebo sprosté nadávání, si násilník vysloužil trest 4,5 půl roku vězení. Proti trestu se třiapadesátiletý muž odvolal, jenže Krajský soud v Brně žádost smetl ze stolu.

Domácímu násilí čelila choť obžalovaného už od roku 1997. Vše začalo psychickými nátlaky a sprostými nadávkami. Nevyhnula se ani žárlivým scénám a nařčením z nevěry. Násilí se navíc stupňovalo. Manžel družku fyzicky napadal, a tak matka tří dcer končila často s krvavými zraněními, modřinami nebo podlitinami. Týraní nepřestalo ani v období těhotenství. Matku, která mnohdy i s dcerkami utíkala k sousedům, mlátil před dětmi, chodil domů opilý a dokonce jí vyhrožoval shozením z balkonu. Pomyslným vrcholem pětadvacetileté tyranie bylo, když druh ženu zmlátil tak, že skončila v nemocnici se zlámanými žebry.

Může za to alkohol

Konec utrpení nastal loni v říjnu. Agresora chytila policie a letos v červenci ho hodonínský okresní soud nepravomocně odsoudil ke čtyř a půl roku dlouhému trestu za mřížemi ve věznici s ostrahou. Muž se odvolal ke Krajskému soudu v Brně. Argumentoval tím, že jestli se na ženě dopustil násilí, může za to alkohol.

Obhájce muži navrhnul snížení trestu na 36 měsíců odnětí svobody. „Můj klient ten trest považoval za nepřiměřeně přísný a měl za to že to jednání mohlo být hodnoceno trestem daleko nižším. Proto bylo podáno předmětné odvolání tolika do výroku trestu, ne do výroku viny,“ vysvětlil důvod odvolání obhájce souzeného Vladimír Valášek.

Zamítá se

Soud návrh ale dnes zamítl. Pachateli potvrdil rozsudek uložený v Hodoníně. „Obžalovanému přitížilo zejména to, že se trestné činnosti dopouštěl po dobu pětadvaceti roků, tedy od začátku soužití s manželkou. A pokračoval i poté, co se narodily děti. Délka, po kterou se činu dopouštěl, je opravdu alarmující,“ sdělila předsedkyně senátu Markéta Jirsová

Soud však přiznal obžalovanému jednu polehčující skutečnost, a to jeho formální beztrestnost. V rejstříku má sice tři záznamy, ve zkušebních dobách podmíněných trestů se ale osvědčil a dokonce zaplatil i peněžitý trest.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky týrání, domácí násilí, Krajský soud, Okresní soud, Brno, Hodonín, odvolání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

NO, CO BY JSI CHTĚL - JEŠTĚ BIČEM PŘES KOULE A MÁŠ TO NA DOVRŠENÍ!!

Úterý, 29. srpna 2023, 16:19Odpovědět

Muž za čtvrtstoletí tyranie manželky vyfasoval čtyři a půl roku vězení. Trest se mu zdál přísný  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.