Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Muž z Brna vybuchl vzteky v restauraci. Nechtěl si stáhnout aplikaci, aby zaplatil útratu

Chladnou hlavu nezachoval host brněnské restaurace, když se po vydařeném večeru odebíral k placení útraty. Počítal s tím, že za pochoutky a alkoholické nápoje zaplatí platební kartou. Jenže se přepočítal. Číšníci požadovali hotovost nebo platbu přes bankovní aplikaci. Muže požadavek rozzuřil, a tak vypukl ostrý konflikt, který ukončili až strážníci.

Emotivní rozmíška se odehrála v brněnské městské části Komín, kam se vyrazil po náročném pracovním týdnu občerstvit sedmačtyřicetiletý muž. Při večeru se nešetřil. Vypil dostatečné množství alkoholických nápojů, které prokládal slanými pochutinami či specialitami z jídelního lístku. Vše se zvrtlo ve chvíli, když měl za sebe uhradit škodu. Zjistil, že útrata činí přes 3,5 tisíce korun, a tak se rozhodl, že zaplatí kartou. Jenže personál řekl, v podniku se platí pouze hotovostí nebo přes aplikaci v bance, kterou je nutné mít stáhlou do mobilu. Brňan chytl záchvat vzteku, protože si přál pouze pípnout u terminálu. Netrvalo dlouho a na místo dojeli strážníci.

K personálu i strážníkům se choval hrubě, nerespektoval zákonné výzvy a odmítal s hlídkou spolupracovat. Byl navíc silně opilý, což potvrdila také dechová zkouška s výsledkem 2,43 promile,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Hlídka neměla s ukřičeným Brňanem žádné slitování. Sebrala ho a odjela s nešťastníkem na záchytku. I tam se očekává, že opilec za služby zaplatí. Navíc není jasné, zda se v zařízení dá platit kartou. Po návratu domů očekávají potížistu úředníci. „Po vystřízlivění bude své chování vysvětlovat úředníkům ve správním řízení,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Restaurace, Podnikání, Strážníci, Placení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

TAK APLIKACI SI NECHTĚL STÁHNOUT - ALE HLAVNĚ, ŽE SI NECHTĚL STÁHNOU GATISKA NEGRAMOTA JEDEN ZAJÍMAVEJ"!!!

Čtvrtek, 7. září 2023, 20:11Odpovědět

Baron Kocharovski

Viz článek: „Karty nám dnes nefungují, zaplaťte hotově, je to vaše povinnost.“ Jenže to není pravda...

Pondělí, 28. srpna 2023, 14:24Odpovědět

Baron Kocharovski

"To vše jsou přípustné varianty. Co však není přípustné, je tvrzení, že jste povinni u sebe hotovost nosit. Žádná banka v České republice takovou povinnost svým klientům nestanoví. A OBCHODNÍK TAKOVOU PRAVOMOC TAKÉ NEMÁ..."

Pondělí, 28. srpna 2023, 14:20Odpovědět

Petr Jakubec

Víme prd co se tam presně stalo, ale osobně nevím proč bych si měl v každý pííííp hospodě extra instalovat nějakou pííííp aplikaci na placení. Oni hospoda poskytují službu a je v našich končinách běžné (normou) zaplatit v hospodě hotovými penězi popř. kartou. Faktura, bankovním převod, mobilní aplikace, dlužní úpisy a šeky jsou pro placení drobných částek v hospodách nevhodné kvůli jejich "zbytečné složitosti". Uveďte prosím jméno tý píííp putyky, ať vím kam nemám chodit.

Úterý, 22. srpna 2023, 21:56Odpovědět

Baron Kocharovski

název putyky neuvedli, ale je to někde v komíně, takže... (jsem v klidu)! ;-)

Středa, 23. srpna 2023, 11:57Odpovědět

Baron Kocharovski

"OTEVŘEL(I) SI TAM HOSPODU... A CHODILI MU DO NÍ LIDI..." ;-)))

Úterý, 22. srpna 2023, 10:29Odpovědět

Monika Pulcova

Srážka při platbě kartou existuje při menším objemu dat, od určité částky uplatňované provozovateli umožňujícím placení kartou banky tuto služby poskytují pro provozovatele bezplatně. - Dá se to zařídit i tak, že si podnik zaúčtuje případnou srážku k platbě. - Pokud tato praxe (nutnost placení v hotovosti) existuje u v blízkém zahraničí, tak to ukazuje právě na to, jak jsme si se sousedy blízcí.

Úterý, 22. srpna 2023, 09:29Odpovědět

Petronel Pavelčík

Jste úplně mimo mísu, ostatně podle Vašich komentářů se nelze divit, natvrdlé jelito jste spíše Vy. Majetková škoda, aby byla přestupkem nebo TČ musí být vždy způsobena úmyslně, zde pán chtěl platit, jen se to zvrhlo, počítám, že oni ti číšníci si také nebrali servítky, navíc, jestliže mu nalévali a měl již naváto dopustili se přestupku, resp. provozovatel, neboť zákon zakazuje podávat alkohol osobám, které evidentně jeví známky opilosti. Pán bude řešen za neuposlechnutí výzvy, případně pak občanské soužití, ale i reastaurace by měla být řešena podle Zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek

Úterý, 22. srpna 2023, 07:33Odpovědět

Jitka Orsagova

Nemel prachy = nechtel zaplatit. Co vy karetni ocasci budete chtit priste aby v hospodach brali? Bitcoiny? Stravenky? Zlate prsteny? Znackove ksiltovky? Chod si kam chces, ale plati se penezi.
Nam EET ani nezavedli protoze jsme vyrobni podnik a jedem drtivou vetsinu obratu fakturaci, ale pokud by na to doslo, zrusili bychom prodej pro zakazniky z ulice za hotove uplne, jako to ostatne uz udelalo velke mnozstvi firem. Pak si chodte kupovat nase produkty do OBI nebo do stavebnin i s jejich 40% prirazkou, vy zavistive mrdky, bez IC ani ranu. Pak budete spokojenejsi, i s tim vasim slavnym EET.

Pondělí, 21. srpna 2023, 17:54Odpovědět

Petr Jakubec

"...A DĚDO, JAK SE JMENUJE TA KRÁVA?" "TA SE NEJMENUJE, TO JE KRÁVA" "A MŮŽEME JI ŘÍKAT JITKO?" "MŮŽETE, TÝ JE TO JEDNO." "JITKO! KRÁVO!..."

Úterý, 22. srpna 2023, 22:15Odpovědět

Baron Kocharovski

peťane! :-DDD tys mě právě rozsekal! :-DDD :-DDD :-DDD

Pátek, 25. srpna 2023, 10:31Odpovědět

Baron Kocharovski

"Nemel prachy = nechtel zaplatit."
my prachy NEMELEME, my je REJŽUJEM! :-DDD

Úterý, 22. srpna 2023, 10:32Odpovědět

Petronel Pavelčík

Počítám, že budete nějaká mdlého rozumu dle toho jak se vulgárně vyjadřujete. Asi i falešný profil, prostě něco mladého a hloupého, které kdyby slovo "mrdky" měla říci do očí a ne za klávesnicí, bylo by po hrdinství

Úterý, 22. srpna 2023, 07:36Odpovědět

Roman Peršín

A daně taky platíš v hotovosti? Ty mrdko jedna.

Pondělí, 21. srpna 2023, 19:05Odpovědět

Roman Peršín

To EET se nemělo rušit. Tady je krásně vidět jak to funguje. Prostě neplatí daně. Já do restaurací kde neberou karty nechodím. Toho pána naprosto chápu. Chtěl zaplatit? Chtěl! Měl by podat žalobu na ty zloděje.

Pondělí, 21. srpna 2023, 17:43Odpovědět

Ondřej Matějka

EET se dalo ochcat, jeden vietnamec to vysvětloval jak na to, dala se vytisknout účtenka bez odeslání do systému online, takže zákazníkovi se stálo že je to v pořádku protože měl účtenku, ale do online databáze to neodešlo. A při placení hotově to kolikrát pokladnou neproženou vůbec a je to 100% na černo, na to vám žádný EET nepomůže, pomůže jedině pozitivní motivace, nastavit daně a odvody na rozumnou míru a ten kdo žádně platí by měl mít nějaký výhody a úlevy, to je podle mě jediná cesta.

Pondělí, 21. srpna 2023, 17:56Odpovědět

Jitka Orsagova

Ale samozrejme ze se dalo ochcat mnoha ruznymi zpusoby, to jen zavistivi karetni ocasci jez jsou zmasirovani momentalni PR kampani kterou nektera z karetnich spolecnosti spustila asi pred mesicem si mysli ze placeni kartou nebo EET ma nejaky vliv na danovy zaklad. Pokud chce nekdo ojebavat, bude ojebavat vzdycky jen jinym zpusobem. Treba jako babis s naklady na fiktivni reklamni banery Nemeckeho vyrobce chemikalii umistene na nejake jeho hospode :-)

Pondělí, 21. srpna 2023, 18:08Odpovědět

Karel Rada

Konzumuji v restauraci a tím jí způsobím školu? Bravo

Pondělí, 21. srpna 2023, 15:13Odpovědět

Radim Tobiáš

to jen blbě sesmolil ten redaktor, když ho v dotyčné knajpě zdarma ožírali aby o nich napsal pěkný článek !!!

Úterý, 22. srpna 2023, 11:34Odpovědět

Jitka Orsagova

Zpusobis skodu kdyz tu konzumaci nezaplatis, ty natvrdle jelito.

Pondělí, 21. srpna 2023, 16:45Odpovědět

Ondřej Matějka

Ale on přece chtěl zaplatit, akorát si nepřipravil tolik hotovosti tak mu nezbejvalo než zaplatit kartou, to se přece stává. A když máte 2,5 promile tak fakt nezvládnete registraci do nějaký aplikace a spárování s platební kartou, zvlášť když stačí přímo pípnout tou kartou. Mohli s nim aspoň teda zajít k bankomatu, za těch 3,5 litru by jim to určitě mohlo stát. Ale pro vás je zákazník jenom někdo kdo vás otravuje.

Pondělí, 21. srpna 2023, 17:52Odpovědět

Jitka Orsagova

Jasne, budou chodit s kazdym opilcem k bankomatu, kde stejne v 90% pripadu zjisti ze ma hejl holou prdel, pokud jim cestou nefrkne. Oni nemaj zadne pravo ho zadrzovat nebo omezovat, jen by se vystavili trestnimu stihani. Zavolat policii na zlodeje byl jedinej spravnej postup. A ano on je zlodej, zbozi spotreboval a nezaplatil. Ze ma penize kdesi kdysi muze tvrdit kazdej, kdyby brali karty, zas by tvrdil ze ma miliony v BTC apod. Proste plati stare selske: Bez penez do hospody nelez.
Zdroj:

Pondělí, 21. srpna 2023, 18:02Odpovědět

Luděk Thůma

Tak budeme zase chodit každý hovno platit na poštu?K čemu pak je IB konzervativní.

Pondělí, 21. srpna 2023, 19:47Odpovědět

Jitka Orsagova

Osobne vubec nechapu proc by nekde melo byt upozorneni ze karty neberou. Zakonnym platidlem jsou mince a bankovky a ne nejake karty, nalepky, hodinky a kdovijake jeste nesmysly. Karetni ocasek kdyz nema prachy by se mel nejdriv zeptat, jestli budou akceptovat zrovna ten jeho preferovany zpusob platby jeste nez zacne chlastat.

Pondělí, 21. srpna 2023, 14:17Odpovědět

Roman Peršín

Ty okrádáš na daních?

Pondělí, 21. srpna 2023, 17:44Odpovědět

Tomáš Polášek

Co Vy jste za de..., co je za nesmyslnou slátaninu "karetní ocásek"? Hlavně pán chtěl zaplatit, ale on ani já nevím proč si pro pladbu má stahovat nějakou aplikaci, kdo ví co to je za aplikaci, bezpečnost a podobně k tomu je to obtěžující a zdržující, proč nelze klasicky jako jinde jen přiložit kartu. Taky bych si nějakou aplikaci nestahoval do mobilu.

Pondělí, 21. srpna 2023, 16:48Odpovědět

Michal Ficus

Ta má v kedlubně slušnej maglajs. Není to ta, co na ní volal Jaromír Hanzlík: Jitko, kjávo ?

Pondělí, 21. srpna 2023, 18:05Odpovědět

Ondřej Matějka

Hlavně se 2,5 promile fakt nezvládnete instalaci a registraci do nějaký aplikace. :-)

Pondělí, 21. srpna 2023, 17:53Odpovědět

Honza K.

Taky bych nezaplatil, nebo bych obsluze řekl at jde semnou k nejbližšímu bankomatu, ......když 1 člověk utratí 3500 tak mají být rádi a nějak se s ním domluvit a ne na něj volat policajty ....taky už sebou hotovost netahám, na tohle by měl být zákon a zákazník at si vybere jak chce platit.

Pondělí, 21. srpna 2023, 13:20Odpovědět

Jitka Orsagova

Zakon na karetni ocasky jez odmitnou zaplatit utratu je a proto na nej zavolali policajty, kdyz platit nechtel. Nevim ve ktere hospode se to stalo, ale dost pochybuju ze by tam nemeli upozorneni ze karty neberou. A kdyz neberou, tak neberou. Jejich podnik jejich volba. To by za chvili ocasci mohli knourat ze neberou eura, BTC, stravenky, postovni znamky a kdovi co jeste. Proste plati stare selske: bez penez do hospody nelez :-) :-)

Pondělí, 21. srpna 2023, 14:05Odpovědět

Ondřej Matějka

Jen aby se někdo nepodíval na to kolik dlužíš na daních.

Pondělí, 21. srpna 2023, 15:12Odpovědět

Jitka Orsagova

Tak honem utikej bonzovat. Uz chapes proc lidi jako ty nazyvam ocasky? :-)

Pondělí, 21. srpna 2023, 16:49Odpovědět

Radim Tobiáš

protože má asi ty ocasy, ráda !!!

Úterý, 22. srpna 2023, 11:26Odpovědět

Smazaný uživatel

Takže jste se vlastně přiznala k tomu, že krátíte daně?? Mám takový neblahý pocit, že jedete černotu, moc to nenese, ale digitalni platby by vám přivedly kontrolu z finančáku a to se vám moc nehodí, a tak se snažíte prskat na lidi, co peníze ve velkým točí jinde. Možná proto máte faktury jen v desítkách tisíc a ne třeba v milionech.....

Úterý, 22. srpna 2023, 07:01Odpovědět

Smazaný uživatel

takže jak píšete ....... PRO MALÝ POČET plateb. Takže přežívate na drobasech..no taky strategie.

Úterý, 22. srpna 2023, 07:09Odpovědět

Ondřej Matějka

Neměla bys nazývat ocáskama lidi bez kterejch jsi absolutní nula a nemáš nic, zákazníky potřebuješ a pokud jim nevyjdeš vstříc, tak nebudou tržby žádný.

Pondělí, 21. srpna 2023, 17:55Odpovědět

Radim Tobiáš

já bych řek že jsi babo, zcela pomatená |! co furt máš s těma karetními ocásky ? já myslím že by v hospodě aj. měla být možnost placení obými způsoby ! a platbu € by myslím brali všemi ovšem za pro klienta nevýhodný kurz ! přitom on do hospody bez peněz nevlezl ! mohl bych ti po starém selském způsobu odpovědět mnohem jadrněji ale vyhodnotil jsem to tak že to nemá cenu !

Pondělí, 21. srpna 2023, 14:58Odpovědět

Jitka Orsagova

Kdyz mel penize, tak mel zaplatit co vychlastal ty jeden karetni ocasku. Jednoduche jak facka, nevim co na tom porad nechapes.

Pondělí, 21. srpna 2023, 16:48Odpovědět

Ondřej Matějka

Nechcete se s náma podělit co máte za trauma a co furt máte s těma kartama? Vy furt všude běháte do bankomatů? Nebo děláte na černo že máte jenom hotovost?

Pondělí, 21. srpna 2023, 17:54Odpovědět

Honza K.

jak jinak, nejspíš dělá na černo a peníze na ruku, jinak by se digitalizace tak nebála

Pondělí, 21. srpna 2023, 23:14Odpovědět

Oldřich Vašíček

Na způsob platby by měl být zákazník dopředu upozorněn. Proto se při vchodu dívám, zda tam nálepku platební karty mají. Pokud ne, raději se zeptám personálu. Pro změnu, preferuji platbu kartou. Hotovost je minoritní (jsem 30-let ženat :) ). Pokud nastane balckout, tak peníze taky nic moc nevyřeší. Nepojedou pokladny, takže nákup bude možný jen v malých krámcích s tím, že majitel bude doufat, že se vše vrátí do normálu a peníze stále platí. :) Jinak nás čeká směnný obchod a platba zlatem (tabákem, vodou, vodkou, masovou konzervou, rybí konzervou, ....).

Pondělí, 21. srpna 2023, 12:19Odpovědět

Ondřej Matějka

Při delšim blackoutu bych bral jedině platbu v nábojích a konzervách. :-) S hotovostí nebo zlatem se můžete jít vyfotit :-)

Pondělí, 21. srpna 2023, 13:10Odpovědět

Josef Hrnčíř

Já bych podal na neznámého pachatele trestní oznámení. Záměrně opili zákazníka a způsobili mu psychickou újmu. Co na to policie ? Kde skončilo právo ? Nebudu se vyjadřovat. Policie zklamala na celé čáře. Když chtěl zaplatit, měli ho dovézt k automatu. Prej pomáhej, nedej Bůh chraň. Jezdím do Brna často, zveřejněte název restaurace, Mám na to nárok abych předešel šikaně.

Pondělí, 21. srpna 2023, 11:44Odpovědět

Dagmar Ry

Pod vlivem nepodvlivem, do té putyky bych už nikdy nešla. Místo aby si vážili hosta s velkou útratou, šikanují ho. A četníci se vyznamenali.

Pondělí, 21. srpna 2023, 11:29Odpovědět

Antou Antou

Kolem 2,5 procent jsou největší ztráty na životech, mozek je v totálním temnu, ale tělo ještě funguje. Od 3 procent hrozí jen umrznutí nebo rozjetí automobilem.

Pondělí, 21. srpna 2023, 11:35Odpovědět

Olaf Gunnarsson

Procent? To už je spolehlivě smrtelná dávka.

Pondělí, 21. srpna 2023, 11:38Odpovědět

Ondřej Matějka

No to by mě asi naštvalo taky, teď si vemte že spousta lidí (hlavně starších) ani nemá smartphone a v dnešní době vás všude nutěj stahovat nějaký divný aplikace a nevíte jestli pak kvůli tomu nepřijdete o prachy, pokud by vygenerovali normálně QR kód pro online platbu přes e-banking, tak bych to asi ještě pochopil, ale nějakou divnou aplikaci? To bych se asi taky ozval. Někdo jim tam udělá útratu 3500 kč a oni si ještě budou vybírat jak má zaplatit, drzost majitelů fakt někdy nezná mezí.

Pondělí, 21. srpna 2023, 11:18Odpovědět

Baron Kocharovski

SOUHLAS! taky si nestahuji žádné apky, protože prostě nechci! (to je dnes v každém obchodě u kasy: "máte naši aplikaci?!" jasně, můžu použít samoobslužnou kasu, (ne, že bych to neuměl), ale také nechci. důvod je jednoduchý: co budou dělat pokladní, budou raději bez práce (a na pracáku)?

Pondělí, 21. srpna 2023, 11:24Odpovědět

Honza K.

Pokladní nebudou bez práce, jde o opak, nikdo tam nechce jít pracovat a kde vzít lidi ? toto je řešení, navíc samooblužka je výhodná v tom že téměř vždy tam nikdo není a když si chci zaplatit jen drobný nákup třeba svačinu nebo oběd do práce tak přece nebudu stát frontu 4 lidi kde každý veze plný nákupní koš týdenního nákupu, PS: přítelkyně pracuje v Kaufu za kasou a musejí odbavit 200 lidí za směnu, pokud jim tedy samoobslužná pokladna trochu uleví tak jen dobře

Pondělí, 21. srpna 2023, 13:17Odpovědět

Ondřej Matějka

Poslední dobou už jsou fronty i na samoobslužnou a ano, když platíte 25 hrubýho, tak tam nikdo nechce dělat. Ale ty megakorporace co prodávaj pár gramů sejra za 90 kč na to určitě nemaj těm lidem víc zaplatit.

Pondělí, 21. srpna 2023, 13:28Odpovědět

Ondřej Matějka

Ty pokladny bych rád používal, ale ještě jsem v žádnym krámě neviděl že by tam byl fakt návod co s tim má člověk dělat a všude je to úplně jinak, někde už je používam, tam kde to znam, ale když jsem někde kde to neznam tak to nechci používat, protože pak přiběhne nějaká histerka a seřve mě že dávam zboží kam nemam a podobně. Tak si tam sakra maj dát návod a ne že to tam člověk zkouší metodou pokus omyl jak to funguje. Navíc jsou za to placený, pokud budem používat samoobslužný pokladny, tak bysme teda měli dostat slevu. Ale zase čim víc se budou ptát jestli mam kartičku nebo sbíram body, tim víc asi ty samoobslužný pokladny budu používat. :-D

Pondělí, 21. srpna 2023, 11:32Odpovědět

Andrea Vondrová

Když si takové arogantní chování necháte líbit, vaše chyba. Lidí se k vám budou chovat jen tak, jak jim to dovolíte...

Pondělí, 21. srpna 2023, 14:08Odpovědět

Honza K.

na samoobslužné pokladně není nic těžkého, na to není potřeba žádný návod, vše je intuitivní !!!! přijdu k pokladně, odložím košík nebo tašku na váhu, když vytáhnu 5 rohlíků tak na pokladně vyberu pečivo, zadám počet a kliknu na obrázek rohlíku, jinak vše pípáte na čárový kod a nakonec si z telefonu pípnu i čárový kod zákaznické karty.... a podobně to má každý obchod. Kaufland má navíc K-scan, tedy pípáte si zboží přímo do aplikace telefonu hned u regálu a zboží si skládáte rovnou do své tašky, na samoobslužce pak jen načtete kod pokladny čímž se spáruje vás nakup s pokladnou a platíte, když se samoobslužnou pokladnu naučil používat i můj 76 letý děda který tam chodí pípat celý velký nákupní košík, tak to musí zvládnout každý

Pondělí, 21. srpna 2023, 13:14Odpovědět

Baron Kocharovski

tak ono je i x druhů rohlíků, (pod různými názvy), chleba..., jablek... a všeho možného. nevím, jak ostatní, ale já "svůj rohlík" neznám jménem, jen vím, zda mi chutná či ne. a "řešit" pak u samoobslužné pokladny, zda je to "ten či onen" rohlík, to se mi fakt nechce. :-) ale především: jak už jsem zmínil: když budou jen samoobslužné pokladny, NEBUDOU POKLADNÍ, které budou bez práce a na pracáku. ("a co skláři, zase nebudou mít co žrát")?! ;-)

Úterý, 22. srpna 2023, 10:20Odpovědět

Ondřej Matějka

Tuhle jsem třeba dostal vynadáno u východu (a už nevim co to bylo za obchoďák) že jsem se snažil nějak odejít a brána mě nechtěla pustit a dostal jsem vyřváno že to mam odemknout účtenkou, no jak to mam sakra vědět když to tam nikde napráno neni a nikde jinde to dělat nemusíte? Tak se taky trochu vzpamatujete, ne, neni to všude stejný a ano, je potřeba návod s postupem. Člověk si to pak zapamatuje, zase tolik těch řetězců neni, ale je otravný to zjišťovat metodou pokus omyl. 
Zdroj:

Pondělí, 21. srpna 2023, 13:32Odpovědět

Ondřej Matějka

Takhle to ale nefunguje všude, to dobře víte, jenom ze mě děláte blbce. Nevíte jestli máte nejdřív něco zmáčknout nebo rovnou začít markovat a podobně a když to uděláte špatně, tak vás hned někdo seřve. Nevíte jestli máte nákup nejdřív dát na jednu váhu a pak postupně odmarkovávat a dávat na další váhu, nebo můžete rovnou markovat a dávat na váhu na výstupu, prostě nevíte, všude je to jinak a teď někde jde platit hotově, někde jenom kartou, to taky zjistíte až u tý pokladny. A to já jako programátor CNC strojů mam asi dost výhodu, jak to má zvládnout někdo kdo má problém si nainstalovat aplikaci do mobilu? To nemaj šanci ty lidi když nevěděj ani čim maj začít.

Pondělí, 21. srpna 2023, 13:24Odpovědět

Michal Ficus

Pro někoho jsou peníze dogma, a podřídí tomu vše, jako ta ocásková madam. Někdo žije co nejpohodlněji, a nevěří blbostem, jako že 25×0.03 je 1000kč...

Pondělí, 21. srpna 2023, 11:03Odpovědět

Baron Kocharovski

pro nějakou PIN*DU jsou tady všichni ocásci, když preferují hotovost... :-DDD kartu používám nerad, protože: PENÍZE MAJÍ ŠUSTIT, NEBO ALESPOŇ CINKAT! ;-) i staré rčení říká: BEZ PENĚZ DO HOSPODY NELEZ (a o nějakých kartách ani Ň)! ;-))) a pro to PIN*DU OCÁSKOVOU: až bude blackout (a že to nastane možná i docela brzy), to bude teprve PR*DEL! bude sušit hubu před NEFUNKČNÍM bankomatem... každého věc, jaké placení preferuje, ale host, co utratí 3.500 kč za chlast, toho by si hostinští měli sakra považovat! a nějakou aplikaci, ať si aplikuje, kdo potřebuje... ;-))) PRACHY JSOU PROSTĚ PRACHY!

Pondělí, 21. srpna 2023, 10:46Odpovědět

Smazaný uživatel

Blackout je narušení dodávek velkého rozsahu, to není jakož v Horní Dolní na 2 hodiny vypadne proud po bouřce. Schválně se zeptejte obchodů, firem,nemocnic, policajtů , hasičů i obycejnych lidí v okolí jak dlouho ustojí výpadek proudu, jak dlouho budou obchody schopné zásobovat obyvatelstvo, policie pomáhat a chránit......asi se budete divit. Už teď vám mohu napovědět, že dieselgenerátory to nezachrání....notabene kolik pump má vlastní zdroje pro pohon čerpadel výdejních stojanů....Pokud nastane blackout, budete mít s největší pravděpodobností velké problémy i Vy jako šustitel. A trocha peněz navíc pak bude mít výhodu možná ze začátku, pak už to pojede v jiném režimu...no a když to trvat nebude dlouho.. výhoda fyzických peněz se stejně ztratí:)..... takže co..nic...snad na závěr..v té Horní Dolní to možná přežijí lépe než knajpa v Brně.

Pondělí, 21. srpna 2023, 13:06Odpovědět

Baron Kocharovski

ale jo, v zásadě souhlasím! ovšem i ta VÝHODA NA ZAČÁTKU se počítá! ;-) (nemá smysl zabředávat, že blackout by byl průšvih pro všechny), o tom žádná! a "ŠUSTITEL," to je sakra dobrý, to si zapamatuju! :-DDD

Úterý, 22. srpna 2023, 10:27Odpovědět

Zdeněk Folvarčný

Restaurace mají výhodu, že se tam konzumuje alkohol. Máš upito, máš smůlu, jsi mimo zákonnou ochranu a nikdo se s tebou nemusí bavit, jsi vinen! Jak by si policajti počínali, kdyby alko test byl negativní? Odvedli by ho na služebnu? Čím se provinil? Zaplatit chtěl bezhotovostně kartou, tedy způsobem všeobecně obvyklým a doporučovaným. Nebo existuje zákon o povinnosti stahovat si nějakou aplikaci?

Pondělí, 21. srpna 2023, 10:39Odpovědět

Ladislav Harvánek

Jituško,kde Ty vlastně žiješ? Jestli v ČR, tak bys měla používat češtinu a ne psátbez interpunkčních znamének. Já sám chytrý debil nemám, takže si žádnou aplikaci ani stáhnout nemohu. A když platbu kartou někdo neakceptuje, kde je nařízena povinnost nít u sebe mobil a navíc ještě chytrý?

Pondělí, 21. srpna 2023, 18:56Odpovědět

Ondřej Matějka

Hospoda se potrestala sama, teď už tam nikdo nepřijde.

Pondělí, 21. srpna 2023, 11:19Odpovědět

Baron Kocharovski

já ale netuším, která to je. škoda, že se novináři nepochlapili a nenapsali název nebo její adresu. ;-) (i když komín je trochu z ruky).

Pondělí, 21. srpna 2023, 11:27Odpovědět

Baron Kocharovski

borec až vystřízliví, asi si nejen tuto hospodu "namaže na chleba!" že se sťal, proč ne - to se může stát "každému." bez placení neutíkal..., takže nakonec ASI ještě vydělá! :-DDD

Pondělí, 21. srpna 2023, 10:48Odpovědět

Pavel Kozelský

Můžete prosím uvést plné znění a adres provozovny, chystám se do Brna v září, to proto, abych se této podivné provozovně vyhnul. Protože šlo jistě konflikt vyřešit smírně ve prospěch obou stran. Obrátí-li se totiž uvedený pán na soud, nebude ten výsledek tak jednoznačný jak je uvedeno v článku. Lze totiž jistě dohodnout platbu z účtu po vystavení faktury. Děkuji redakci předem za informace, které zabrání opakování této situace.

Pondělí, 21. srpna 2023, 10:26Odpovědět

Alien Art

tak pokud byl zakaznik s 2.4 promile agresivni na policii i obsluhu, zrejme neslo vyresit konflikt smirne. Nedochazi vam pointa.

Pondělí, 21. srpna 2023, 11:01Odpovědět

Antou Antou

Každopádně to do něj nalila obsluha, která podle všeho neumí zacházet s podnapilým člověkem. Jako štamgast pět hvězdiček, v klidu utáhne výplaty dvou možná i tří servírek. Dokonce lze přivřít oko u jednoho monoklu, nebo rozbíté židle či stolu bez nohy.

Pondělí, 21. srpna 2023, 11:16Odpovědět

Muž z Brna vybuchl vzteky v restauraci. Nechtěl si stáhnout aplikaci, aby zaplatil útratu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.