Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brně hledají sofistikované zloděje, kteří se speciálním vybavením kradou elektroniku

Policisté v Brně pátrají po dobře připravených zlodějích, kteří si v obchodním centru vyhlédli prodejnu s elektrem. Dvojice se na akci vybavila speciálním nástrojem k odstranění zabezpečení prodejního stojanu. Úspěch slavila podle kriminalistů hned několikrát.

Krádeže se odehrály v obchoďáku v brněnských Ivanovicích. Mladého muže v prodejně elektroniky zaujala značková bezdrátová sluchátka. Díky připravenému nástroji se ke zboží hbitě dostal. Poté sluchátka nenápadně uložil do tašky, která při průchodu rámem u pokladny zabránila rozpoznání bezpečnostního čipu.

Poprvé si pachatel vystačil sám. Při druhé návštěvě prodejny si vzal s sebou jako komplice mladou ženu. „Postup krádeže pak byl vždy stejný. Nejprve odstranění zabezpečení, samotná krádež sluchátek ze stojanu a následné uložení do speciálně upravené tašky," popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Slušně oblečenou mladou dvojici nahrály při činu bezpečnostní kamery. „Podle záznamů policisté velmi dobře vědí, jak ke krádežím došlo. Co však stále neznají, je totožnost osob zachycených na záznamu. Pokud je tedy poznáváte, volejte policistům na linku 158," apeloval Chaloupka.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, elektronika, zloděj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Figl

A ten blbeček v tom žlutým triku tam jenom stojí a blbě kouká :)

Čtvrtek, 29. června 2023, 21:34Odpovědět

V Brně hledají sofistikované zloděje, kteří se speciálním vybavením kradou elektroniku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.