Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Lidem v Brně vadil elán dělníků. Ať přestanou makat, stěžovali si na tísňové lince

S optimismem a zdravým duchem se vrhli do čtvrteční šichty dělníci v Brně. Aby měli dříve hotovo, začali s prací dříve než obvykle. Jenže na budovatelské nadšení pracovníků nebyli zvědaví lidé, kteří si chtěli pospat a na stavoše přivolali městskou policii.

Rozčílené hlasy Brňanů se rozezněly na tísňové lince 156 ve čtvrtek brzy ráno. Stížnosti se ozývaly z městské části Žabovřesky, kde místním vadili aktivní dělníci. Stavaři totiž projevili příliš proaktivní přístup. S prací začali už v pět ráno, což mnohým nájemníkům nevonělo. Do akce proto přispěchala městská policie, jež na situaci aplikovala městskou vyhlášku. 

„Strážníci po příjezdu zjistili, že několik pracovníků na lešení natahovalo finální vrstvu fasády domu. A právě tyto zvuky narušovaly klidný spánek nájemníků. Odpovědný pracovník firmy hlídce řekl, že s pracemi museli začít dřív, než na stěnu začne svítit slunce,“ řekla mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná s tím, že noční klid trvá do šesti hodin. 

Pracovníci v uniformách si vyslechli vysvětlení. Na zažehnání problémů ale byl stavebník málo výřečný. Navíc se na něj pořádně zlobili rozespalí nájemníci, kteří v letním počasí měli otevřená okna a žádali trest. „Hlídce nezbývalo nic jiného než podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku oznámit úředníkům,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Dělníci, Stavba, Práce, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Bouma

Pro Josef Volfík : V čem máte problém ? Jezdím autobusem MHD a vstávám ve 2:30 !!! Umíte si představit, že by mi pod okny v noci nějaká firma dělala brajgl ? Já bych ty policajty zavolal také a ještě bych zavolal ke mě do práce a na odbory že nejdu do práce, protože jsem nevyspalý !!! Od 22 hodiny do rána do 6 hodin je ze zákona NOČNÍ KLID !!! Jestli se parta dělníků přes den nechtěla péct na slunci, což se dá pochopit a vůbec jim to nezávidím, tak si holt tu práci musej přehodit na jindy, ale ne tím způsobem že budu dělat bordel v noci !!!! Spousta z nás vstává brzo ráno a podstatně dříve než většina národa a chceme se také vyspat !!!

Čtvrtek, 29. června 2023, 11:22Odpovědět

Josef Volfík

Pro Vladimíra Malého a Marii Glanczovou: Koukám, že hulvátství a arogance ještě nevymizela hlavně u vás.

Čtvrtek, 29. června 2023, 10:10Odpovědět

Zdeněk Škaloud

Nojo no termín ,je termín.. jinak je pravdou ,že za slunce nebo velkého vedra , kvuli rychlému zasychání nelze natahovat , jak popsal Stano Duninec.

Čtvrtek, 29. června 2023, 09:59Odpovědět

Pavel Dvořák

Honza Vodička: Samozřejmě, že je to lepší varianta. A lidi by věděli, na čem jsou, mohli by se připravit. Jenže některý vypatlanci potřebujou dělat za každou cenu brzy ráno. O tom to celé je.

Čtvrtek, 29. června 2023, 09:18Odpovědět

Marie Glanczová

noční klid je od 22 - 6 hod-na to má nárok každý! a že nechtěli péct v odpoledním slunci to už je jejich problém

Čtvrtek, 29. června 2023, 09:17Odpovědět

Vladimír Malý

Oldřich Živnůstka: Noční klid je noční klid a lidé chtějí spát, i oni mají svou práci. Takové věci se mají předem komunikovat, ať si aspoň předem okna zavřou nebo jdou výjimečně spát tam, kde to tak nevadí. Ale koukám, že hulvátství a arogance stavebních dělníků ještě nevymizely.

Čtvrtek, 29. června 2023, 08:02Odpovědět

Smazaný uživatel

Oldřich Živnůstka: pro mě za mě si to dělejte třeba o půlnoci při baterce.

Čtvrtek, 29. června 2023, 05:15Odpovědět

Stano Dunivec

Pokud svítí slunce při natahování fasády, předpokládám na zateplený objekt "polišem", skutečně fasádní směs schne hodně rychle a špatně se "hoblem" uhlazuje. Může poté docházet buď k nerovnostem, nebo k protrhání fasádní směsi a poté k zatékání pod směs. Ať tak, nebo tak reklamace na cestě. Asi se firma měla nějak domluvit, nejspíš honili termín dokončení - jinak penalizace.

Středa, 28. června 2023, 22:51Odpovědět

Honza Vodička

Jenom blbec by fasádu dělal na slunci za nynějšího tepla. Aby si toho udavač užil tak bych nechal dělníky doopravdy pracovat večer a v noci požádal o povolení z provozních důvodů. Pro fasádu by to bylo z technologického hlediska lepší jinak zprahne a bude se dělat znova.

Středa, 28. června 2023, 22:32Odpovědět

Oldřich Živnůstka

Stehno, Stehno, když tomu nerozumíte, nechte si dohady pro sebe, je to tak, jak zdůvodňovali. Zrovna na svém domě řeším totéž.

Středa, 28. června 2023, 22:24Odpovědět

Smazaný uživatel

Než vysvitne slunce? To je ale blbost. Pravda je spíše taková,že chtěli dělat za chládku a ne pak v tom odpoledním žáru. To se dá pochopit,ale jaksi noční klid je do 6.00h.

Středa, 28. června 2023, 21:31Odpovědět

Lidem v Brně vadil elán dělníků. Ať přestanou makat, stěžovali si na tísňové lince  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.