Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidem v Brně vadil elán dělníků. Ať přestanou makat, stěžovali si na tísňové lince

S optimismem a zdravým duchem se vrhli do čtvrteční šichty dělníci v Brně. Aby měli dříve hotovo, začali s prací dříve než obvykle. Jenže na budovatelské nadšení pracovníků nebyli zvědaví lidé, kteří si chtěli pospat a na stavoše přivolali městskou policii.

Rozčílené hlasy Brňanů se rozezněly na tísňové lince 156 ve čtvrtek brzy ráno. Stížnosti se ozývaly z městské části Žabovřesky, kde místním vadili aktivní dělníci. Stavaři totiž projevili příliš proaktivní přístup. S prací začali už v pět ráno, což mnohým nájemníkům nevonělo. Do akce proto přispěchala městská policie, jež na situaci aplikovala městskou vyhlášku. 

„Strážníci po příjezdu zjistili, že několik pracovníků na lešení natahovalo finální vrstvu fasády domu. A právě tyto zvuky narušovaly klidný spánek nájemníků. Odpovědný pracovník firmy hlídce řekl, že s pracemi museli začít dřív, než na stěnu začne svítit slunce,“ řekla mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná s tím, že noční klid trvá do šesti hodin. 

Pracovníci v uniformách si vyslechli vysvětlení. Na zažehnání problémů ale byl stavebník málo výřečný. Navíc se na něj pořádně zlobili rozespalí nájemníci, kteří v letním počasí měli otevřená okna a žádali trest. „Hlídce nezbývalo nic jiného než podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku oznámit úředníkům,“ dodala Pokorná.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Dělníci, Stavba, Práce, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Pokorný

Pavel Dvořák: Do nikoho nekopu. A do nezaměstnaných už vůbec ne, sám jsem byl taky nezaměstnaný. Měl jsem na mysli různá netáhla tmavší pleti. Ale to nic nemění na tom, že když je potřeba pracovat, tak se musí. Určitě to netrvalo měsíc. Ale klidně obhajujte spáče. Je to Vaše svaté právo.

Pátek, 30. června 2023, 18:11Odpovědět

Pavel Dvořák

Michal Pokorný: Ale prdlajs. Jen děti a mládež + důchodci tvoří polovinu populace a velká většina z nich nepotřebuje vstávat v 5 ráno. K tomu započítejte nejrůznější skupiny pracujících, které to taky nepraktikují, včetně poměrné části lidí pracujících na směny, a zjistíte, že lidi vstávající v 5 a dřív jsou prostě jen malá menšina. Tedy nic takového, jako že je standard být v 5 ráno vzhůru. Ale Vy si musíte kopnout do nezaměstnaných, když je příležitost, co. Většina nezaměstnaných není na dovolené, ale mají k tomu sakra dobrý důvod. Každý, kdo má dobré zdraví a další předpoklady by za to měl být vděčný, protože to není samozřejmost, a ne ještě plivat na ty, kteří to štěstí nemají. Živořit s příjmem na hranici přežití baví opravdu jen málokoho.

Pátek, 30. června 2023, 16:50Odpovědět

Michal Pokorný

Pavel Dvořákj.: Jistě. Někdo taky nedělá vůbec. A na sociálce otvírají až v 8, že?

Pátek, 30. června 2023, 14:21Odpovědět

Mirek Sekera

Lidi si stěžují už i na kraviny, začnu si stěžovat na brzké buzení urvaných ptáčků. Ať přijedou měšťáci a vyženou je. Trest by je neměl minout a nahlásit je na úřadě.

Pátek, 30. června 2023, 10:27Odpovědět

Marie Glanczová

Pro: Josef Volfík: nevím kde bydlíte, ale my máme nejméně týden na nástěnce co , v kolik a kde se bude dít, pak se každý zařídí podle svého...

Pátek, 30. června 2023, 09:29Odpovědět

Jan Kudera

Otazka, zda to byla jejich iniciativa, nebo jim mistr slibil nejnke premie, kdyz dokonci v kratsim terminu. Kazdopadne meli dat najemnikum domu avizo predem.

Pátek, 30. června 2023, 09:07Odpovědět

Pavel Dvořák

Je to asi marný boj, mě jen štve ta obrovská arogance některých lidí vstávajících brzy ráno, s jakou pohrdají lidmi, kteří toto zrovna moc nemusí. Co je vám sakra do toho, jak si kdo organizuje život.

Pátek, 30. června 2023, 07:35Odpovědět

Pavel Dvořák

Michal Pokorný: Že v pět ráno lidi nespí je jen jakási Vaše fantazie. Ne každý dělá. Ne každý dělá rukama. A už vůbec ne každý dělá rukama tady v tomhle Čecháčkově. Aby velké procento lidí pracovalo od šesti je z mezinárodního pohledu bizarní kuriozita. Jinde se běžně dělá od devíti, směny se v třísměnném provozu střídají v 8 hodin.

Pátek, 30. června 2023, 07:15Odpovědět

Josef Volfík

Pro: Marie Glanczová
...ale proč se nedomluví napřed...
Mne z vás raní mrtvice! To mají dva dny předem obcházet všechny partaje s vysvětlováním technologického postupu při omítání? A jak si to chcete zařizovat jinak? Všichni se odstěhujete na dva dny do hotelu?

Pátek, 30. června 2023, 06:23Odpovědět

Lukas Halaj

Pavel Dvořák: a co ti brání si koupit chatu v horách a přestěhovat se? Jo aha, řev ptáků, v létě hodně hmyzu, nějaká ta práce kolem by se musela dělat..:+D tak mi pošli adresu zašlu špunty ať můžeš do rána čumět na monitor a smažit se buzerovat všechny a všechno :-D a pak že večer dělají jen kuxvy a policajti:-D

Pátek, 30. června 2023, 04:18Odpovědět

Michal Pokorný

Pavel Dvořák: Asi jako to Vaše vstávací peklo. Chtěl jsem tim říct, že jsou to borci,protože jinde se dělá mnohem laxněji. A že v 5 ráno spí možná ti, co došli večer z odpolední. Pokud nechápete psaný text, je mi líto, ale pomoci Vám nemůžu.

Pátek, 30. června 2023, 03:08Odpovědět

Pavel Dvořák

Lukas Halaj: Všichni lidi nestojí o život v tom Vašem vstávacím pekle, tak to laskavě respektujte.

Pátek, 30. června 2023, 02:44Odpovědět

Lukas Halaj

Pan Jirka Bouma má evidentně tři diplomy a žádné zkušeností natož poctivou práci. Než napíši blábol zjistím si od někoho proč to tahají od 5hodin. Určitě ne kvůli sobě že by jím bylo teplo, ale kvůli technologií tahání a točení omítky ???? přeji ať se na svém chováte k dělníkům stejně a pak se můžete rozčilovat že to je flekate ???? za druhé jak dělají bordel v noci?? V 5 ráno je noc pro pracujícího? ???? Z noční nejsou ještě doma a budou rádi když bude v 11 klid a ti na ranní jsou už dávno vzhůru popř. na cestě. Stěžovali si určitě důchodci, kteří stejně vstávají do kaufu a nebo podobný papalaž který si honí ego a chce si dokázat moc ( zavolám chlupatý a rovnou na odbory ???? )

Pátek, 30. června 2023, 00:40Odpovědět

Jiří Bartulík

A kde je to Brno prosím

Čtvrtek, 29. června 2023, 22:55Odpovědět

Pavel Dvořák

Michal Pokorný: Co to je za blábol?

Čtvrtek, 29. června 2023, 22:48Odpovědět

Ivan Cápal

měli by být rádi, že někdo vůbec dělá ....

Čtvrtek, 29. června 2023, 20:25Odpovědět

Michal Pokorný

V pět hodin jsou snad kromě směnařů všichni vzhůru, ne? To jsou aspoň fachmani. Za předklášteřím u Tišnova se dělá nová silnice. Pachatelem je Eurovia. V sedm ráno tam ještě není ani noha a ve tři už taky ne.

Čtvrtek, 29. června 2023, 18:14Odpovědět

Marie Glanczová

možná můj příspěvek byl nemístný, ale proč se nedomluví napřed...to by se pak člověk zařídil jinak, nebo ne? DOMLUVA

Čtvrtek, 29. června 2023, 13:30Odpovědět

Antonio Bergamasco

Lidi si stěžují na to, že někdo nedělá i na to, když někdo dělá. Kruci, fasádu vám přece nedělají několikrát do roka, tak to jde přežít. Buďte rádi, že jsou pořád lidi, co dělají rukama. Stojí na nich celá naše společnost. Pak tady každý druhý nadává, že nejsou řemeslníci nebo jsou drazí. Buďte rádi, že ještě jsou. Kdo jiný by to dělal? Myslíte, že až praskne voda nebo vypadne elektrika, sejde se několik Bc., phd.,.. absolventů při brainstormingu v klimatizovaném kanclu a půjdou to spravit?

Čtvrtek, 29. června 2023, 12:15Odpovědět

Josef Volfík

Pro: Jirka Bouma
Uznávám, že ti dělníci měli požádat slunce, aby vyšlo později a přes den tak moc nepálilo, když oni pracují a omítka se ve vedru nedá dělat. Pokud vstáváte ve 2:30, tak už jste v 5:00 pryč a tedy vám brajgl nemůže vadit.

Čtvrtek, 29. června 2023, 11:46Odpovědět

Lidem v Brně vadil elán dělníků. Ať přestanou makat, stěžovali si na tísňové lince  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.