Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnský autobusák tvrdě zatočil s cestujícím. Nedodržoval přepravní řád, soptil

Jako s volantem Karosy zatočil brněnský autobusák s cestujícím, který se nechoval podle jeho představ a přepravního řádu. Třiatřicetiletý Brňan si ale nenechal nic líbit, což vygradovalo v ostrý spor. Do akce proto spěchali strážníci, aby horké hlavy zchladili.

Konflikt mezi mužem v uniformě dopravního podniku a mužem v kristových letech eskaloval na zastávce Životského. K nepřehledné potyčce se proto vypravili strážníci, kteří od sebe znesvářené strany oddělili a vyslechli si, co se stalo. Jako první si vzal slovo zákazník městského dopravce. Řekl, že autobusák má agresivní sklony a dokonce ho tvrdě napadl.

Stěžoval si na řidiče, který ho prý bezdůvodně fyzicky napadl, dal mu facku a tahal ho za ruku ven z vozu. Tuto verzi potvrdila hlídce i jeho přítelkyně. Při popisování údajného incidentu se Brňan neostýchal a používal vulgární výrazy a urážel řidiče hromadné dopravy,“ popsala mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Na řadu přišel zaměstnanec akciové společnosti. Z hluboka se nadechl a začal s vyprávěním. Tvrdil, že přepravoval lidi, kteří porušovali přepravní řád, a proto je vyvedl z vozu. Nejvíce mu vadilo, že si pouštěli hlasitou hudbu, křičeli a údajně obtěžovali ostatní pasažéři. Navíc neuposlechli jeho výzvy. 

„Proto zastavil v zastávce a vykázal je z autobusu. Odmítli však vystoupit, proto přivolal městskou policii. Odhodlaně odmítl nařčení, že by třiatřicátníka napadl. Strážníci se přesvědčili, že nikdo z přítomných není zraněný. Podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití oznámili správnímu orgánu,“ dodala Pokorná. 

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Autobusy, Cestující, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

...údajně obtěžovali ostatní pasažéři ... Opravdu je obtěžovali ostatní pasažéři? Nějaká nesmyslná zpráva. Podle ní, tam bylo několik dalších cestujících, kteří mohli potvrdit výpověď některé strany a případ uzavřít. Takhle se tím bude rok zabývat správní orgán, který nic nezjistí.

Pátek, 19. května 2023, 11:09Odpovědět

Brněnský autobusák tvrdě zatočil s cestujícím. Nedodržoval přepravní řád, soptil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.