Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Zničil nám závoru a spal v křoví, zlobí se brněnští akademici na mladého muže

Pracovníci univerzity z brněnského Králova Pola hlásí problémy. Potíže má na svědomí třiadvacetiletý muž, který zavítal do areálu vysoké školy. Mladík tam vyrval závoru, toulal se po objektu a nakonec se vyspal v křoví, odkud ho nakonec vyvolili strážníci.

Na univerzitní půdu zavítal Brňan ve večerních hodinách, aby se podíval na místní areál. Jenže nebylo otevřeno. Návštěvník, který předtím vydatně pil alkoholické nápoje, proto hledal alternativní cestu. Vylomil závoru a šel na pochůzku, která ho ale zmohla natolik, že usnul. Buzení si vzala na starost přivolaná hlídka městské policie. 

„Hlídka městské policie za chvíli muže odpovídajícího popisu našla. Třiadvacátník ležel zhruba dvě stě metrů od brány v křoví a tvrdě spal. Když ho strážníci probudili, byl v pořádku, ale evidentně v šoku. Přiznal jim, že si z poslední hodiny vůbec nic nepamatuje,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Strážci brněnského zákona vytáhli dechový přístroj, aby uskutečnili test na přítomnost alkoholu. Potvrdilo se, že mladík pil. Hlídka naměřila jedno promile a očekává, že případ ještě není u konce.  „Protože způsobená škoda pravděpodobně nepřesáhne deset tisíc korun, předali strážníci případ s podezřením na spáchání majetkového přestupku k dořešení úředníkům. Správce areálu jim navíc poskytne kamerové záznamy. Mladík se v přítomnosti strážníků vzpamatoval, a když je ujistil, že se o sebe dokáže postarat, rozloučili se s ním,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky Brno, Strážníci, Univerzita, Alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tomuto stylu říkám "večerní studium na vysoké škole" - chtěl udělat zkoušku z poznávání keřů a nestihnul to...........na zkoušku přišel o něco později, než měl.....

Pátek, 13. ledna 2023, 11:27Odpovědět

Zničil nám závoru a spal v křoví, zlobí se brněnští akademici na mladého muže  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.