Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hodil na sebe záclonu a chtěl být neviditelný. V Brně chytili hotelového fantoma

Velkou porci práce předělával brněnským policistům v novém roce šestadvacetiletý muž, který s oblibou několik měsíců vykrádal ubytovací zařízení ve městě. Mladík, jenž dlouhodobě dělá potíže, se neschoval před policií pod záclonou.

Takzvaný hotelový fantom, jak vyšetřovatelé o muži z Brněnska mluví, dělá dlouhodobě problémy v moravské metropoli. S chutí se vrhl do krádeží i po novém roce. Hned po silvestrovských oslavách se vloupal do hotelu, odkud sebral hodnotné věci za několik tisíc korun. Za prohřešek, ke kterým se přidaly i případy z minulosti, měl nastoupit v únoru do vězení. Jenže nakonec poputuje mladík do cely dříve, než si myslel. Nechal se totiž znovu chytit.  

„Hned dva dny po sdělení obvinění šel opět krást a opět si vybral hotel. Tentokrát odcizil batoh s notebookem, kabelku, mobilní telefon, peněženku a další věci.  Vše bezmála za třicet tisíc korun,“ sdělila mluvčí policistů Petra Hrůzová.

Policisté recidivistu překvapili. Sledovali totiž kamerové záznamy, ze kterých pachatele poznali. Následně na něj naběhli v hotelu. „Po zhlédnutí videozáznamu si policisté pro muže přišli na hotelový pokoj, kde byl tajně ubytován u své přítelkyně. Do poslední chvíle se snažil být hotelový fantom neviditelný a ještě se hlídce schovával za sedačkou přikrytý závěsem,“ dodala Hrůzová.

Kriminalisté našli na zloděje i další věci. Celkem ho obvinili ze třinácti případů, které se odehrály po celém Brně. Spáchal je buď sám, nebo formou spolupachatelství a to od srpna do prosince loňského roku. Kradl hlavně jízdní kola ať už z držáků na autech nebo ze sklepních kójí, ale nepohrdl ani lyžařskou výbavou. Je obviněn z krádeže, poškozování cizí věci, porušování domovní svobody a pobyt ve vězení si může prodloužit až na pět let,“ dodala Hrůzová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Hotel, Policie, Zloděj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Je dobré, že už bude v KRIMINÁLE VIDITELNÝ!!!! A místo záclony MŘÍŽE!!!

Čtvrtek, 12. ledna 2023, 07:37Odpovědět

Hodil na sebe záclonu a chtěl být neviditelný. V Brně chytili hotelového fantoma  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.