Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strážníci se v Brně prořezali do mňoukající krabice. Zachránili kocoura Schrödingera

K pečlivě zalepené mňoukající krabici vyjížděli strážníci do brněnského Starého Lískovce. Boxu u kontejnerů si povšiml náhodný kolemjdoucí, který měl strach balíček otevřít. K vyděšenému kocourkovi se nakonec dostali městští policisté za pomoci nože.

Vysvobození se v Brně dočkal ochočený kocour, kterého majitelé z neznámého důvodu uložili do pevně zalepené krabice a nechali u popelnic. Do boxu z tvrdého kartonu s nápisem Pozor! Polodivoká kočka nejprve strážníci vyřezali malý otvor k nahlédnutí. Při posvícení baterkou se jim pak naskytl pohled na vystrašenou tygrovanou kočku.

Pro nalezené zvíře si přijela odchytová služba, která kocourka převezla do útulku. Mazlíčkovi začali tamní pracovníci říkat Schrödinger, a to v odkazu na slavný myšlenkový experiment rakouského fyzika. „Navzdory varováním se ukázalo, že přibližně dvouletý kocour je ochočený, klidný a naprosto mírumilovný. Poté, co projde preventivní karanténou, tedy budou moci zájemci požádat v útulku o jeho adopci," popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Městští policisté zároveň vyzvali případné svědky, kteří mohou pomoci s objasněním případu, aby se hlásili na služebně v Labské ulici.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky zvíře, záchrana, městská policie, útulek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tak to si možná rozmazlené dítě přálo pod stromeček kocourka a protože se mu už znelíbil, tak ho společně s mírumilovnými rodiči, hezky uložili v krabičce k popelničce, aby jej odvezli kluci ze SAKA....opět musím pochválit městskou policii za jejich dobrý čin a hezký přístup k opuštěným zvířátkům, jako to bylo v tomto případě. Třeba si ho budou v nějaké rodině považovat a ne, jak u "nelidů", co dokáží z nevinného a bezbranného zvířátka udělat "bezdomovce" u popelnic. Co tak, kdyby někdo strčil na jeden den do krabice je???

Čtvrtek, 12. ledna 2023, 10:54Odpovědět

Strážníci se v Brně prořezali do mňoukající krabice. Zachránili kocoura Schrödingera  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.