Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Matce v Brně sletěl do řeky kočárek. Lasem ho vylovili pod dohledem nutrie strážníci

Jako na Divokém západě to vypadalo v brněnských Maloměřicích, kde si potíže nadělala pětatřicetiletá matka. Při procházce ženě spadl do řeky Svitavy kočárek. Do akce proto spěchala městská policie, která předmět vylovila díky kovbojskému triku s lasem.

Hlídku do okrajové části moravské metropole povolala nešťastná žena, jíž omylem spadl do brněnského toku kočárek při procházce se synem. Naštěstí dítě uvnitř nebylo. Strážníci se proto vydali směrem k Cacovickému ostrovu, kam přepravní prostředek pro nejmenší plaval. Hlídka při pohledu na vodou unášený předmět a čekání na poříční jednotku usoudila, že vezme situaci na sebe. Pracovníci v uniformách vsadili na trik s lasem.

K tažném lanu z kufru služebního vozidla proto připnula startovací kabel a jeden ze strážníků vrhal jeho širokou svorkou směrem k trčícím kolečkům. Touto moderní nápodobou lasování se mu po chvíli skutečně podařilo zachytit konstrukci a kočár opatrně přitáhl ke břehu,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem

Vyprošťování, v němž se blýskl i strážník, který pomáhal s půjčenou teleskopickou pilou na větve, bedlivě sledovala nutrie z nedaleké lávky. Maminka si při zásahu mezitím odskočila do školky pro dcerku. Jakmile přišla zpět, bylo hotovo. Vysoukala ze sebe děkovná slova, na které navázala i její spokojená ratolest. „Přibližně pětiletá holčička kvitovala, že se bráškův kočárek podařilo zachránit, a vesele si se strážníky povídala. Posteskla si jen ve chvíli, kdy viděla, že se při potopení kočárku namočila její čepice. Nakonec ale strážníkům spokojeně přikývla a uznala, že je velké štěstí, že pokrývka hlavy neuplavala docela,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová, MP Brno

Štítky Brno, Strážníci, Kočárek, Laso

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Opět před prací policistů "smekám" - je vidět jejich všestranná specializace - a hezkej přístup k děvčátku, i mamince, musí řešit opravdu i mimořádné situace v kteroukoliv denní i noční hodinu.

Pátek, 6. ledna 2023, 18:45Odpovědět

Matce v Brně sletěl do řeky kočárek. Lasem ho vylovili pod dohledem nutrie strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.