Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na dálnici vykukoval z kamionu muž z Brna. Při nakládce se zfetoval a usnul v návěsu

Neuvěřitelnou příhodu má za sebou moravský kamioňák, kterému v návěsu usnul zdrogovaný brigádník z Brna. Pracovníka zmohla konzumace drog při nakládce, a tak si vlezl do úložného prostoru, aby si zdříml. Řidič nakonec Brňana dovezl až do Zlína, kde tajný cestovatel vybafl na policisty.

Devětadvacetiletý muž z moravské metropole naskočil do kamionu při náročné šichtě. Při nakládaní balíků se ale podepsala na pracovníkovi únava nejen z fyzické práce, ale také z omamných látek. Když se nedíval jeho vedoucí, naskočil do návěsu a usnul. Jenže nečekal, že šofér odjede. 

Po více než hodině dojel do Zlína. Tam řidič zjistil, že jsou rozřezané krabice a chybí v nich obsah. Kamioňák usoudil, že se jedná o případ pro policii, která zdánlivě nepřehledné vyšetřování rychle ukončila. Kriminalisté totiž objevili v nákladovém prostoru černého pasažéra.

„Policistům tvrdil, že dovnitř vlezl ještě v Brně společně s dalšími dvěma kumpány, kteří v průběhu cesty otevírali krabice, z nichž odcizili elektroniku a jakmile to bylo možné, z kamionu vyskočili. On sám údajně nic neukradl, proto neměl důvod utíkat. Tento příběh se ale nezdál zkušeným kriminalistům pravděpodobný,“ sdělila mluvčí zlínských policistů Monika Kozumplíková.

Koukal, kudy se jede

Vyšetřovatelé se nakonec vyptávali tak dlouho, až brněnského brigádního vymámili pravdu. Po přiznání muže policisty zajímal celý příběh a měli otázky. Ptali se třeba na to, proč Brňan nevylezl před odjezdem. Mladík vylíčil, že nestihl nepozorovaně vylézt. Navíc při cestě vykukoval na dálnici. V průběhu cesty nejen otevíral balíčky, ale také rozřezal plachtu návěsu, aby se podíval, kudy se jede.

„Když přijeli do Zlína, vylézt opět nestihl, protože slyšel, že řidič volá policii. Pak už se jenom při postupném vykládání balíčků přesouval dál, aby ho nikdo neviděl,“ vysvětlila Kozumplíková.

Policie následně převezla potížistu do cely, odkud ho následně po splnění byrokratických náležitostí pustili. Získali přitom zajímavé informace. „Zjistili, že mladý recidivista strávil v různých věznicích celkem osm let. Z posledního výkonu trestu ho propustili v září loňského roku. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což může strávit další rok za mřížemi,“ dodala policistka.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Zlín, Brigáda, Drogy, Policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To máme ale hbité pracovníky při nakládání kamionů - a co nějaká kontrola těchto tzv. pracujících monster?? To tam nebyl žádný nadřízený nebo řidič si v klidu pochrupoval??

Čtvrtek, 12. ledna 2023, 07:58Odpovědět

Na dálnici vykukoval z kamionu muž z Brna. Při nakládce se zfetoval a usnul v návěsu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.