Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Po Brně chodil satanista. Ničil památky a divně mluvil

Náboženský podtext měl případ z Brna, kde se o vzrušení postaral podivný muž. V centru města záměrně ničil sousoší svátých, do něhož klíčem vrýval nápisy jako ďábel či satan. Počínání Brňana si zanedlouho všimli kolemjdoucí a také strážníci, kteří si s vandalem promluvili.

Muže, který ničí kamenné sousoší Nejsvětější Trojice na Zelném trhu, si všimla žena. Vytočila linku 156, aby o podivínovi řekla městské policii. Strážníci na místo dorazili, prohlédli si poničený majetek a pachatele hledali. Natrefili na něj ve spodní části náměstí. Vandala se hlídka ptala, proč psal na památku slova satan a ďábel. Odpůrce církve následně mumlal zvláštní odpovědi.  

Muž se strážníkům k těmto nápisům přiznal a připustil, že slovem ďábel poničil také schody vedoucí ke katedrále svatého Petra. Zdůvodnil to tím, že tak vyjadřuje svůj záporný postoj vůči všem svatým. Doslova řekl, že jsou na něj zlí,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Strážníci případ zkonzultovali s policisty. Ti ale řekli, že událost nenaplňuje definici trestného činu, a tak si satanistu užijí úředníci u přepážky. „V danou chvíli nebylo možné určit přesnou výši škody, předali strážníci případ s podezřením na majetkový přestupek správnímu orgánu,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Brno

Štítky Brno, Strážníci, Satanista, Majetek, Vandalismus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tak ještě není svátek Tří králů a už tady řádí NEZNABOH - 666 - satanista a ničí památky a něco mumle - Na 6. ledna připadá svátek Tří králů, kterým končí a vrcholí Vánoce, jejichž je dvanáctým dnem. V mnoha domácnostech se v tento den odstrojuje vánoční stromek a schovávají adventní věnce a další sváteční dekorace. Pokud se to neudělá v tento den, měly by zůstat až do Hromnic, tedy 2. února. Nazývá se také svátkem zjevení Páně, protože dle křesťanských tradic jde o připomenutí okamžiku, kdy se Kristus zjevuje všem a je králem všech, kteří jsou mudrci zastupováni – tedy bezvěrců i jinověrců......

Středa, 4. ledna 2023, 17:24Odpovědět

Po Brně chodil satanista. Ničil památky a divně mluvil  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.