Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Muž z Brna přepálil rozjezd. Opil se tak, že ani neviděl na petardy

Příchod nového roku letos pořádně zapil devětapadesátiletý muž z jihomoravské metropole. Strážníci našli Brňana pod vlivem ležet před vchodem do obchodního centra. Ještě před devátou večer nadýchal skoro čtyři a půl promile a ohňostroje si prohlédl z oken nemocnice. Celkově byly podle záchranářů Silvestrovské oslavy klidnější než v předchozích letech.

Na muže povalujícího se na ulici upozornili městskou policii kolemjdoucí. „Cestou k němu měla hlídka obavy, jestli ho nepostihl náhlý zdravotní kolaps, protože podle volajícího nebylo možné ho probudit,“ popsal mluvčí brněnský strážníků Jakub Ghanem.

Na vině byl ale místo slabého zdraví alkohol. Když se hlídce povedlo opilce probrat, nadýchal 4,45 promile. Tato hodnota může být podle Ghanema životu nebezpečná, strážnící proto muži zavolali sanitku. Po ošetření ho záchranáři odvezli do nemocnice, kde strávil zbytek Silvestra.

Celkově ale byly pro jihomoravskou záchranku novoroční oslavy klidnější než ty loňské. „Nejednalo se o žádné těžké úrazy, většinou šlo o lidi ovlivněné alkoholem nebo o lehčí zranění po rvačkách," shrnula za záchranáře Barbora Truksová Zuchová.

Z pohledu hasičů a brněnských strážníků patřil příchod nového roku k těm průměrným. Poprvé letos hořelo dvanáct minut po půlnoci. Požár na balkoně bytového domu v brněnských Zábrdovicích museli hasiči likvidovat pomocí výškové techniky. Byt, kde hořelo, byl totiž prázdný.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, alkohol, strážníci, muž, silvestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Hlavně, že potom druhý den dobře viděl na "hotelovou" účtenku se záchytky....

Středa, 4. ledna 2023, 09:53Odpovědět

Muž z Brna přepálil rozjezd. Opil se tak, že ani neviděl na petardy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.