Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hodovník z Brna dal mladé ženě ránu loktem do hlavy a spustil hromadnou bitku

Hodová zábava jak má být. Tak lze ve zkratce popsat veselí v krojích, které se odehrálo v brněnské Líšni. Na východním předměstí moravské metropole se kromě zpěvu, tance či popíjení strhla hromadná bitka, kvůli níž mělo práci hned několik hlídek městské policie.

Emoce rozpoutal na náměstí Karla IV. jednadvacetiletý muž, který se loktem nešetrně ohnal po osmnáctileté dívce. Počáteční plamínek vášní nakonec zažehl ostrou melu, do níž se zapojily další skupiny hodovníků, kteří evidentně měli mezi sebou nevyřešené účty z večera. Do akce proto rychle spěchali strážníci. Jakmile viděli, že se jedná o větší konflikt, ihned volali posily. „Muselo zasáhnout hned několik hlídek městské policie. Dva nejagresivnější muže spoutaly,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem, který dále k případu uvedl, že se jím bude zabývat přestupková komise. 

Líšeňské hody nadělaly strážcům brněnského zákona obecně potíže, protože v průběhu večera zasahovali ještě jednou. Tentokrát se událost týkala ukradeného telefonu, jejž ukradli mladé dívce opilí muži. Ženě pomohla chytrá aplikace a především duchapřítomný kamarád, který si zadal telefon do hledací apky. 

Aplikace je přivedla až ke trojici mužů, kteří si prý na zastávce ve spěchu předávali předmět vypadající jako telefon. Kamarád proto zavolal na ženino číslo a mobil údajně u jednoho z mužů skutečně začal vyzvánět. Nejprve jí ho prý nechtěli vrátit, ale potom si to rozmysleli. Podezřelým mužům ve věku od 21 do 41 let i tak hrozí ve správním řízení pokuta do 50 tisíc korun,“ dodal Ghanem. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Hody, Strážníci, Líšeň, obecní policie, Karel IV. Lucemburský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Krocil

eej more jak padesat tysýc, to je dižgriminacja!

Pondělí, 5. září 2022, 13:28Odpovědět

Hodovník z Brna dal mladé ženě ránu loktem do hlavy a spustil hromadnou bitku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.