Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé v Brně si zvali domů uklízečku, která uklízela šperky do kapes

Šikovné prsty, smysl pro pořádek i obchodního ducha prokázala třiatřicetiletá žena z Brna, kterou si lidé nejen z moravské metropole objednávali na úklid. Neměli ale tušení, že se jedná o známou potížistku, již kromě perfektně umyté podlahy zajímají také cennosti zákazníků. Díky tomu si přišla na téměř půl milionu korun.

Podvodnice podnikla hned několik kroků k tomu, aby získala nové zaměstnání. Pozici na trhu práce jí komplikoval záznamy v trestním rejstříku, což logicky novému zaměstnavateli neřekla. Vystavila si doklad na matku, která o tom nevěděla. Jakmile se poprava s administrativními překážkami, dala se do práce a zakázky rychle přibývaly. 

Celkem osmkrát využila důvěry zákazníků, v jejichž příbytcích měla za úkol vykonávat úklidové práce. Při úklidu pochopitelně narazila na odložené šperky a další cennosti. Právě ty se postupně staly její kořistí. Žena tímto způsobem získala nemalé množství šperků, které pak buď prodala, nebo zastavila,“ sdělil mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek

Peníze uklízečka utratila. Přišla si přitom na pěkný balík. Získala skoro 400 tisíc korun. Policisté ale ke spokojenosti okradených mnohé cennosti našli, vrátili je majitelům a taky pachatelku chytili, byť pracovala nejen v Brně. „Žena se ke krádežím přiznala. Nyní je stíhaná pro krádež a padělání a pozměnění veřejné listiny,“ dodal Malášek. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Uklízečka, Krádež, Policie, šperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Brně si zvali domů uklízečku, která uklízela šperky do kapes  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.