Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Malý Ukrajinec nezvládl první školní den. Nasedl do špatného autobusu

Na svůj první školní den jen tak nezapomene malý chlapec z Ukrajiny, který si odbyl premiéru v brněnské základní škole. Osmiletému dítěti start v novém působišti nevyšel podle představ, protože nasedl do špatného autobusu. Na zastávce si osmiletého školáka všiml autobusák, jenž si přivolal strážnice na skútru.

Školák se do potíží dostal krátce po poledni, když nasedl do autobusu číslo 67. Že není něco v pořádku se dozvěděl na konečné zastávce v Jundrově. Malého a osamoceného hocha s aktovkou si všiml řidič, jenž se nakonec obrátil na tísňovou linku 156. O případ se přihlásila motohlídka strážkyň brněnského zákona. 

Chlapec u sebe neměl žádné doklady, ani mobilní telefon. Strážnicím pouze řekl své jméno. Aby chlapce rozptýlily, ukázaly mu skútr, na kterém přijely, a mezitím se od něj kamarádským přístupem snažily získat více informací, které by je navedly k jeho rodičům. Naštěstí si záhy všimly, že má u sebe kontakt na komárovskou základní školu,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková

Hlídka vytočila číslo komárovské základy. Dovolala se přímo ředitelce školy, jež připustila, že postrádají dítě a hledá ho maminka i kolegyně poblíž školy. Strážnicím tedy došlo, že chlapec se vydal na opačný konec města. „Netrvalo ale dlouho, co si ho jeho rozrušení rodiče přijeli vyzvednout. Strážnicím vysvětlili, že se teprve před pár dny přestěhovali a chlapec si pravděpodobně popletl směr jízdy. Hlídce městské policie pak s obrovskou úlevou poděkovali a hocha si odvezli zpátky domů,“ dodala Skřivánková. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Brno, Strážníci, Škola, Vzdělání, Ukrajina, Jundrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Malý Ukrajinec nezvládl první školní den. Nasedl do špatného autobusu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.