Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Muž z Brna okradl spáče, který na nádraží visel hlavou dolů z lavičky

Na starost o zdraví muže, který u hlavního nádraží visel z lavičky, se zkusil vymluvit kapsář v Brně. O mobilní telefon připravil opilého spáče, jenž nebyl kvůli množství požitého alkoholu schopný vnímat své okolí. Strážníkům zloděj tvrdil, že si přístroj půjčil od kamaráda.

Krádež pod přístřeškem tramvajové zastávky se odehrála v nočních hodinách. Kapsář se nejprve vydal směrem k indisponovanému muži, který si ustlal na lavičce tak, že měl hlavu svěšenou směrem k zemi. Poté se jej devětadvacetiletý zloděj pokusil zvednout.

„Z kamerových záběrů je ale zřejmé, že ho při tom zaujal mužův mobilní telefon zavěšený v pouzdře přes rameno. Právě ten mu pak při pokusech o jeho zvednutí odepnul, schoval si ho do kapsy a odešel," popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Nelegálního chování si všimli operátoři u kamer a za nepoctivcem ihned vyslali hlídku. Ta jej dopadla ještě v Nádražní ulici. Ke krádeži se však muž nepřiznal a tvrdil, že chtěl mladíka pouze posadit, aby zjistil, zda je v pořádku. „Zmiňovaný telefon, který před strážníky z kapsy vytáhl, si prý vypůjčil od kamaráda. Některá svá tvrzení ale postupem času různě měnil. Strážníci ho jako podezřelého z trestného činu předali policistům," řekla Skřivánková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky strážníci, městská policie, krádež, kapsář, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Brna okradl spáče, který na nádraží visel hlavou dolů z lavičky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.