Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V brněnském podchodě sahali mladíci do tašky spící ženy. Vůbec o tom nevěděla

Pohotově a záludně se zachovali mladí muži v brněnském podchodě, kde si vyčíhli spící ženu, aby ji okradli. Muže zajímala zejména taška třiapadesátileté spáčky, a proto do ní bez povšimnutí vnikli. Jenže ke smůle zlodějů tam nebylo nic zajímavého. Navíc trojici byli okamžitě v patách strážníci, kteří vše sledovali na kamerách.

Tři muži pochodovali prostorem vedoucím k hlavnímu nádraží či obchodnímu domu Tesco. Při pochůzce spatřili spící a nic netušící ženu, k níž jeden ze tří aktérů po chvíli váhání přisedl, aby prohledal její tašku. V zavazadle nic hodnotného nenašel, a tak se vydal s kamarády pryč. Jenže netušil, že krádež v podchodě se Brňanům v posledních letech nevyplácí. Prostor je totiž podrobně monitorovaný kamerami městské policie. 

Přestože šlo o kratičký okamžik, kolegové u monitorů reagovali velmi pohotově a obratem k mladíkům vyslali nejbližší hlídku městské policie, která je našla sedět uprostřed perónu na lavičce. Zatímco strážníci ověřovali jejich osobní údaje, další kolegové kontaktovali ženu spící na schodech,“ řekla mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková

Povedené a chycené výrostky nyní čekají problémy. Vyšlo totiž najevo, že jeden z pachatelů je celostátně hledaný a nyní má na krku podezření ze spáchání trestného činu. Ostatní aktéři míří ke správnímu řízení. Naproti tomu žena byla nakonec spokojená. Při diskuzi se strážníky uvedla, že z tašky se nic neztratilo, i když si ničeho nevšimla. „Potvrdila strážníkům, že se jí z tašky nic neztratilo a přiznala, že mladé muže ve své přítomnosti vůbec nezaregistrovala,“ dodala Skřivánková. 


 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Podchod, Nádraží, Krádež, obecní policie, Tesco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

v textu se toho nepíše... :-D .-D :-D

Pátek, 12. srpna 2022, 20:17Odpovědět

Emil Figl

Přátelé, dříve než zde začnou rasisti sdílet výplody svých nemocných hlav, dovolte mi upozornit, že se nikde v textu nepíše, že to byli Romové. Přeji pěkný slunečný den!

Pátek, 12. srpna 2022, 11:42Odpovědět

V brněnském podchodě sahali mladíci do tašky spící ženy. Vůbec o tom nevěděla  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.