Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnskému důchodci ujel autobus. Vzteky zdemoloval zastávku a ujel šalinou

Nepochopitelný zkrat předvedl v moravské metropoli devětašedesátiletý muž, který nesl hodně nelibě, když mu před nosem ujel autobus. Ze vzteku, jehož intenzitu zesílila opilost, rozkopal zastávku a sedl do šaliny. Jenže nevěděl, že tramvaji je v patách hlídka městská policie.

Případ se odehrál v městské části Židenice. Seniora rozzlobilo, že na něj autobusák nepočkal, a tak se dal do demolování zastávky. Rozbil skleněnou výplň, nastoupil do šaliny a odjel do centra. Jenže seniorova řádění si všiml pohotový svědek. Neváhal a vytočil tísňovou linku 156, což přivolalo do akce městskou policii, která důchodce prchajícího v tramvajové soupravě brzy dostihla.

Muže odpovídajícího popisu strážníci za chvíli dostihli a vyzvali k vystoupení. Sám se k poškození skleněné výplně o velikosti zhruba jednoho čtverečního metru přiznal. Připustil navíc, že poničil také dopravní značení zastávky,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Strážníky zajímalo, zda bylo takové chování nutné. Muž uznal, že byl vzteklý, když mu ujel spoj. Nyní bude celou situaci vysvětloval znovu. „Výše škody se pohybuje kolem tří tisíc korun. Vzhledem k seniorově opilosti se podezřením z majetkového přestupku bude zabývat správní orgán,“ dodala strážnice Skřivánková.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Strážníci, Důchodce, Emoce, MHD, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Figl

Díky hromadám koňských výkalů byla první trať brněnské koněspřežné dráhy německým obyvatelstvem nazývána "Scheisse linie". Což v přesném překladu do češtiny znamená "hovnová linka".

Pondělí, 1. srpna 2022, 18:10Odpovědět

Diskutér T.

Myslím, že je jedno, čím odjel - jde zde o nemorální čin, který si zasloužil pořádnou POKUTU. Příště bude jistě trpělivě čekat na další spoj a v případě opětovného chování si chystat v peněžence další obnos!!

Sobota, 30. července 2022, 13:33Odpovědět

Jiri Musil

Citace ze článku:rozkopal zastávku a sedl do šaliny. Jenže nevěděl, že tramvaji je v patách hlídka městská policie Nějak se v tom zamotáváte. Buď jel šalinó nebo tramvají.

Pátek, 29. července 2022, 17:07Odpovědět

Brněnskému důchodci ujel autobus. Vzteky zdemoloval zastávku a ujel šalinou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.