Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno přihlíželo zběsilé jízdě zfetovaného muže, který nezvládl řízení v protisměru

Bezohledně a nebezpečně si počínal pětatřicetiletý řidič automobilu značky Opel, který si vyjel na projížďku po Brně. Před sednutím za volant se posilnil drogami, a tak se na silnici choval jako smyslu zbavený. Zběsilou jízdu v protisměru nakonec ukončila až hlídka městská policie.

Na letní směnu jen tak nezapomenou brněnští strážníci, kteří zrovna čekali v autě na zelenou u Černovického nábřeží. Jakmile se rozjeli, všimli si, že se kolem nich prohnalo rychle jedoucí vůz. Nečekali a vydali se za ním. Motorista ale i přes výzvy v podobě rozsvícených majáků odmítal zastavit. Navíc zrychloval.

Navzdory dopoledním hodinám a hustému provozu spěchal podle odhadu hlídky rychlostí atakující předepsané dálniční maximum. Celou křižovatku navíc riskantně projel v protisměru, jen těsně se prosmýkl mezi nákladním a osobním vozem a od této chvíle už znovu převážně po pravé straně ujížděl směrem na Bratislavu,“ popsal mluvčí Městské police Brno Jakub Ghanem.

Šofér stále více riskoval. Při odbočování na červenou zapsal první kolizi. Následně se v protisměru střetl s náklaďákem, kvůli čemuž si urazil zrcátko. U odbočky naproti obchodnímu domu už jízdu nezvládl vůbec a čelně narazil do boční části dodávky. Po havárce se dal i se svým devětadvacetiletým kamarádem na útěk. Jenže hlídka strážníků oba chytila, spoutala a počkala, až přijedou policisté. Mezitím zjistili, že řidič má zákaz řízení a je pod vlivem drog. 

Případem se zabývají dopravní policisté. V současné chvíli čin kvalifikujeme jako ohrožení pod vlivem návykové látky, ale policisté mohou kvalifikaci i zpřísnit. S ohledem na styl jízdy žádáme osoby, které by se mohly cítit ohroženy, aby se obrátily na linku 158,“ sdělil mluvčí policistů Petr Vala.


 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Policie, Strážníci, Jízda, Alkohol, drogy, Opel, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

V TV. se říkalo, že již tento čin s kradeným autem udělal podruhé - POŘÁDNĚ ZA MŘÍŽE S FETOŠEM!

Středa, 27. července 2022, 05:39Odpovědět

Brno přihlíželo zběsilé jízdě zfetovaného muže, který nezvládl řízení v protisměru  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.