Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strážníci z Brna zkrotili bílé kozy, které brnkaly na nervy řidičům

Svým očím nechtěli věřit lidé z Brna, když projížděli Bělohorskou ulicí. Kolem frekventované dopravní tepny se potulovalo stádo sedmi koz. Všímaví Brňané neváhali. Zvedli telefony, aby vytočili tísňovou linku 156. Ke slovu se proto dostali strážníci, kteří se o přežvýkavce z Židenic ukázkově postarali.

Kozy trápily nejen pěší, ale také motoristy. Neposedný dobytek totiž vbíhal do silnice, kvůli čemuž hrozilo účastníkům dopravního provozu nebezpečí. K nehodě nedošlo, protože do akce přispěchali včas strážci brněnského zákona. S bílými kozami si hned věděli rady. Pochytali je a úspěšné našli vlastníka. 

Vyslaná hlídka zjistila, že rozutečená zvířata se nerušeně pasou v okolí, kde se jí pohyb aspoň některých kusů tohoto drobného dobytka podařilo zadokumentovat. Strážníci zároveň měli už z dřívějška povědomí o majiteli, který této lokalitě kozy chová a zamířili k jeho domu, aby mu popsali vzniklou situaci,“ popsal Pavel Šoba, mluvčí Městské policie Brno. 

Chovatel se po příchodu strážníků s kozami červenal. Celá situace jej mrzela. Hlídka ale sdělila, že si problémy může sám. Dostatečně nezabezpečil ohradu, a tak jeho svěřenci utekli. I přes to, že slíbil rychlou nápravu, problémům se zákonem se nevyhne. „Zákon na ochranu zvířat proti týrání majiteli výslovně ukládá povinnost zabezpečit pozemek tak, aby z něho zvířata nemohla utéct, je muž podezřelý z přestupku a čeká ho předvolání ke správnímu orgánu,“ dodal Šoba.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Strážníci, Zvířata, Odchyt, koza, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Pacik

Nejlepší strážníky má Brno...Tleskající smajlík

Pátek, 15. července 2022, 14:25Odpovědět

Emil Figl

Muži co zírali na kozy!

Čtvrtek, 14. července 2022, 23:48Odpovědět

Strážníci z Brna zkrotili bílé kozy, které brnkaly na nervy řidičům  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.