Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Mladí muži se pobili v centru Brna. Nikdo neví, kdo dal první ránu

Pili jsme alkohol, pak dal někdo ránu a už to bylo. Klasický scénář nabídla šarvátka čtyř mladých mužů z centra Brna, kterým ruply nervy brzy ráno v Divadelní ulici. Zažehnat vřavu přijely až dvě hlídky městské policie, které nakonec potlučení muži vyzvali na běžecký souboj.

Strážci brněnského zákona přijeli na místo v pravou chvíli. Znesváření Brňané se fyzicky atakovali a vzduchem létala ostrá slova. Dvě hlídky proto přistoupily k akci. Oddělily od sebe horké hlavy, aby následně začaly s vyšetřováním události. Když už se zdálo, že emoce opadly, podnikli agresoři nečekaný krok. Strážníkům ochotně předali a pak se dali na zběsilý útěk. Jenže běžecká kondice mladých mužů ve věku od 20 do 26 let byla bídná i kvůli množství požitého alkoholu. 

V běžeckých soubojích ale ani jeden z mladíků neuspěl. Dva z nich po neuposlechnutí zákonných výzev museli strážnici spoutat. Nejstaršího muže pak sanitka odvezla v doprovodu hlídky městské policie na záchytnou stanici,“ popsal mluvčí Městské police Brno Pavel Šoba.

Problém nastal i při samotném vyšetřování. Nikdo z mladíků nebyl schopný říct, proč k potyčce došlo a kdo si začal. Každý se totiž vyjadřoval úplně jinak, a tak případ zatím nekončí. „Podezřením z přestupků proti občanskému soužití a veřejnému pořádku se bude zabývat správní orgán. K posouzení míry zavinění bude mít k dispozici i záběry z městských kamer,“ dodal Šoba.


 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Strážníci, Napadení, Bitka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí muži se pobili v centru Brna. Nikdo neví, kdo dal první ránu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.