Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Odřel mi koleno a spal na kolejích, zlobil se na muže v Brně železničář

Odpoledního šlofíka si chtěl dopřát mladík v Králově Poli v Brně. K odpočinku si ale nevybral příliš vhodné místo, postel si totiž udělal z vlakových kolejí. Když se ho z místa snažil dostat tamní sekuriťák, pracovníka napadl. Naštvaného spáče si nakonec odvezli strážníci.

Opilého muže postřehla hlídka městské policie, jak se potácí mezi nástupišti královopolského nádraží. Ačkoliv se mu s hazardováním se životem zprvu přestat nechtělo, po důrazných výzvách strážců zákona se nakonec odebral do bezpečí na peron. Když se k němu ale chtěli přiblížit, snažil se z místa rychle dostat pryč.

„V obavách o jeho zdraví hlídka muže naléhavě pobízela, aby zůstal stát. Nakonec mu v odchodu zabránila i proti jeho vůli a spoutala ho,“ uvedl mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Se strážníky se vzápětí dal do řeči nádražní sekuriťák, který si jim postěžoval, že unavený muž na kolejích dokonce ležel. „Zaměstnanec bezpečnostní služby zkusil podezřelého vykázat, čímž si ho znepřátelil a musel se údajně bránit jeho útoku,“ dodal. Pracovník skončil s odřenými koleny a lokty, dokonce měl roztržené kalhoty.

O tom, že mladík spánek potřeboval, přesvědčila přítomné dechová zkouška, která prokázala téměř 2,5 promile alkoholu v krvi. Přivolání zdravotníci tedy nejdřív ošetřili napadeného ochrankáře a poté hlídku i s alkoholem omámeným mužem doprovodili na záchytku. Případ nyní dostanou k projednání úředníci.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Brno, strážníci, MP Brno, nádraží, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Pacik

Perfektní článek, dýchá z něho duše Kohoutovického pařezu.

Pondělí, 23. května 2022, 07:54Odpovědět

Odřel mi koleno a spal na kolejích, zlobil se na muže v Brně železničář  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.