Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Neprojdeš dál, řekli sekuriťáci muži v brněnském obchoďáku. Chtěl projít zavřenými dveřmi

S jasným cílem zamířil těsně před zavíračkou muž do brněnského obchodu, nakoupit si zboží. Záměr ale překazili pracovníci ostrahy, kteří upozornili na otevírací dobu obchodu. Zákazník proto změnil taktiku a začal vytvářet problémy. Vše vyvrcholilo příjezdem městské policie.

Jakmile strážci obchodní pasáže v centru moravské metropole spatřili, že se jim před koncem šichty pohybuje v prostorách zákazník, zpozorněli. Muž vyzvali, aby odešel. Jenže výzvy přišly vniveč, a tak se ke slovu dostali strážníci, které přivolala ochranka. Hlídce stejně jako návštěvníkovi vysvětlili, že zavřenými dveřmi nejde po konci provozní doby projít a že oni s tím nemůžou nic dělat. 

Muže proto několikrát žádali k odchodu jinými dveřmi, než kterými přišel. Ten tuto skutečnost ale rezolutně odmítal. Nedbal ani na opakované zákonné výzvy hlídky městské policie, aby objekt opustil. Strážníkům navíc opakoval, že chce odejít právě těmi dveřmi, kterými přišel, aby si ušetřil zbytečné kroky,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.  

Celá situace nakonec nabrala další vývoj. Potížista nadále odmítal, že kvůli zamčenému vstupu přece nepůjde navíc sto padesát metrů. Se strážníky a ostrahu diskutoval zhruba dvacet minut, až nakonec pohár trpělivosti hlídky přetekl. „Strážníkům nezbývalo nic jiného, než chytit muže za ramena a z pasáže vyvést. Vzhledem k tomu, že neuposlechl výzvu úřední osoby, incident bude mít dohru u správního orgánu,“ dodala Skřivánková.


 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Security, Strážníci, Obchoďák, Zavíračka, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neprojdeš dál, řekli sekuriťáci muži v brněnském obchoďáku. Chtěl projít zavřenými dveřmi  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.