Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Evakuace na Znojemsku. Pyrotechnici odkryli pancéřové pěsti i tisíce ručních granátů

Policisté na Znojemsku zasahují od včerejšího dne u významného objevu nevybuchlé druhoválečné munice. Na místě zatím odkryli desítky pancéřových pěstí i dva tisíce ručních granátů. Kvůli nálezu musela být evakuovaná asi desítka osob z okolních domů.

Na jihomoravské policisty se ve středu po poledni obrátili dělníci ze Znojemska, kteří při výkopových pracích narazili na pozůstatky válečné munice. Po příjezdu do obce čekalo na pyrotechniky překvapení. Během zásahu, který stále trvá, našli totiž tisíce kusů výbušnin.

„Po odkrytí jsme postupně zajistili devadesát dva pancéřových pěstí. Do dnešního dne jsme dále vyzvedli přes dva tisíce ručních granátů převážně německé a maďarské výroby," uvedl z místa činu policista Radek Žemlička, vedoucí brněnské expozitury.

Pancéřové pěsti poputují do skladu nalezené munice a později budou zničeny na trhací jámě. Ruční granáty je podle mluvčího jihomoravských policistů Petra Valy potřeba zlikvidovat na nejbližším možném místě. „Munici nyní pyrotechnici převážejí na pole, kde bude v nejbližší době odpálena a zničena," řekl Drbně s tím, že přesnou polohu události nechtějí policisté zatím specifikovat.

Podle Valy by měl zásah na Znojemsku, který provázela evakuace osob z nejbližších domů, skončit v průběhu několika hodin.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nález, munice, pyrotechnika, okres Znojmo, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evakuace na Znojemsku. Pyrotechnici odkryli pancéřové pěsti i tisíce ručních granátů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.