Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opilý muž na jižní Moravě si sedl do cizí dodávky a naboural dvě auta

Intenzivně oslavoval příchod jarních svátečních dní muž, který usedl za volant cizí dodávky a v podnapilém stavu naboural do zaparkovaných vozů. Nehody na Vyškovsku si povšiml policista v civilu, který na místo zavolal jednu z posílených velikonočních hlídek.

Velikonoce jsou pro policisty každoročně náročným obdobím. Letošní svátky začaly strážcům zákona předčasně již na zelený čtvrtek, kdy se Slavkovem na Vyškovsku proháněl muž v cizí dodávce. Devětatřicetiletý řidič ukončil svoji krasojízdu nárazem do dvou zaparkovaných aut.

Podezřelého indicidentu si všiml policista v osobním volnu, který šoféra zadržel až do příjezdu hlídky. „Před zkouškou na alkohol se řidič dušoval, že nejspíš bude mít nějaký malý zbytkový alkohol. Z toho se ale nakonec ukázala závratná hodnota dosahující téměř tří promile," popsal dnes policejní mluvčí Petr Vala.

Kromě nehody bude muset řidič vysvětlovat i to, jak přišel k bílé dodávce. Podle svých slov si ji totiž vypůjčil. Dopravní policisté nyní případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci. Muži hrozí až tři roky za mřížemi.

Kontroly odhalily opilé řidiče

Velikonoční kontroly policejních hlídek odhalily na jižní Moravě necelou stovku řidičů vozidel, kteří neměli za volantem či řidítky co dělat. „V drtivé většině, devětašedesáti případech, se jednalo o alkoholem opojené hříšníky. Jezdců na kolech a koloběžkách bylo odhaleno osm. Za sledované období policisté na jižní Moravě řešili téměř osm desítek dopravních nehod, kdy u devatenácti karambolů sehrál určitou roli právě alkohol," informoval Vala.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, doprava, opilost, policie, Jihomoravský kraj, alkohol, okres Vyškov, Velikonoce, Zelený čtvrtek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž na jižní Moravě si sedl do cizí dodávky a naboural dvě auta  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.