Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Brně naříkal žíznivý cukrovkář, vysílil ho velký pes

Do velkých potíží se dostal čtyřicetiletý diabetik na brněnském sídlišti Lesná. Muž, jemuž dělal doprovod pes většího vrůstu, naříkal a bezmocně volal o pomoc. Nakonec se dočkal, když jeho volání vyslyšeli strážníci, kteří ho následně potěšili pamlskem a balenou vodou.

Městské policie dorazila na Lesnou a hned si všimla roztřeseného muže, který si stýskal, že je diabetik a udělalo se mu špatně. Zároveň si postěžoval, že už hodinu se mu nedaří dostat svého čtyřnohého přítele domů. Zvíře svého pána neposlouchalo a chtělo si prodloužit procházku, což nakonec čtyřicátníka psychicky i fyzicky vysílilo. 

Přiznal, že k tomu, aby ho odvedl, nemá dostatek sil a jediné co potřebuje je napít se. Lékařské ošetření odmítl, a tak mu strážníci poskytli alespoň láhev balené vody ze služebního vozidla. Kolegyně mu také nabídla svoji sladkou tyčinku, kterou s povděkem přijal,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Díky cukrovinkám a balené vodě se Brňanovi vrátily ztracené síly. Přesto hlídka muži navrhla, že ho i hafana doprovodí domů. „Strážník využil svých zkušeností a ujal se psa, který ho ochotně následoval. Když muž otevíral dveře svého bytu, ještě jednou strážníkům poděkoval a ujistil je, že už jejich pomoc dále nepotřebuje,“ Skřivánková.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky Brno, Pes, Diabetik, Cukrovka, Strážníci, Lesná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Flowery Johansen

Nejsem diabetik, ale taky mi občas klesnou cukry a to je pak něco.

Úterý, 29. března 2022, 08:46Odpovědět

V Brně naříkal žíznivý cukrovkář, vysílil ho velký pes  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.