Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Brutální napadení na Vyškovsku. Agresor zmlátil muže a poštval proti němu psa

Brutální a nepochopitelný. Takovými slovy popisují jihomoravští policisté případ z Rousínova na Vyškovsku, kde na tamním sídlišti vystartoval na muže agresor a jeho pes. Zvíře oběť pokousalo po celém těle. Čtyřnohého útočníka nakonec odehnali až lidé z okolních domů.

Událost, o níž policie informovala dnes, se odehrála ve městě v okrese Vyškov v polovině ledna. Poblíž laviček přilehlého parku tamějšího sídliště si tehdy jednatřicetiletý muž vychutnával kávu a cigaretu. Jenže odpočinek mu skončil ve chvíli, když k němu přistoupil cizí útočník a jeho čtyřnohý společník.

Ten mu chtěl nejprve do hrnku hodit nedopalek cigarety. Když se proti tomu muž ohradil, agresor jej shodil na zem a začal do něj surově kopat. Navíc na něj poštval i svého amerického stafordšírského teriéra, který jej začal kousat do různých částí těla,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka.

Napadený věděl, že se dostal do nepříjemné situace, a tak se rozhodl pro útěk. Jenže zvíře jej i za vydatné podpory svého majitele nadále stíhalo. Nakonec se zraněný dostal až ke vchodu bytového domu, kde zvonil na zvonky a volal o pomoc. „Tam došlo k dalšímu útoku agresora i jeho psa. Napadený po něm znovu ležel zakrvácený na zemi, kde jej navíc za nohu rval poštvaný pes. Na pomoc raněnému nakonec přispěchali obyvatelé domu a kolemjdoucí, kteří psa holí odehnali,“ uvedl policista Chaloupka.

Napadený nakonec skončil s mnohačetnými poraněními v nemocnici. Majitel i pes po útoku vzali nohy na ramena. Pachatele nakonec policisté ještě týž den našli. Pomohly jim k tomu zejména výpovědi svědků, na základě kterých zjistili totožnost agresora. Ten je nyní podezřelý z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. „Soudce jej na návrh státního zástupce poslal do vazby, aby v trestné činnosti nemohl pokračovat,“ dodal Chaloupka.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Napadení, pes, Rousínov, okres Vyškov, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Vázení milovníci tzv. MAZLÍCKU - poradne si tenhle clanek prectete - PES MA BYT NA DVORE V BOUDE NA VESNICI A NE NEKDE POBÍHAT S NEJAKÝM HNUSAKEM - NEVYCVALENYM NEVYCHOVANCEM, KTERY DOKAZE UBLIZIT DRUHEMU I SE SVYM TZV. MAZLICKEM - ZENY, KTER VIDIM S PSIKY A RIKAJI ZE MAJI MAZLICKA, TAK BYCH CHTEL VIDET, JAK SE DOKAZOU MAZLIT SE SVYM MANZELEM A ZDA MU DOKAZOU KOUPIT TAK TEPLY KABATEK, JAKO TOMU SVEMU CHUNEDELACOVI.

Středa, 9. února 2022, 15:12Odpovědět

Brutální napadení na Vyškovsku. Agresor zmlátil muže a poštval proti němu psa  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.