Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Jorkšír v Brně se vydal na výlet. Povozil se šalinou, paničku nechal doma

Kus Brna projel v pátek odpoledne po vlastní ose malý pejsek. Jorkšírovi se zalíbila tramvaj linky číslo 4 a sám do ní nastoupil. Ke komu mazlíček patří, nemuseli brněnští strážníci zjišťovat dlouho. Hned si chlupáče spojili s ženou, která má opakované problémy s porušováním vyhlášky o venčení.

Odvážný jorkšírský teriér nastoupil sám do tramvaje na brněnské zastávce Mostecká a udělal si výlet z Husovic do Maloměřic. Ve voze si opuštěného psíka všimli cestující a na černého pasažéra upozornili na lince 156. Jorkšíra se ochotně ujala dvaapadesátiletá žena, která s mazlíčkem vystoupila.

Po domluvě se strážníky městské policie počkala na přivolanou hlídku u Maloměřického mostu. „Strážníci ženě poděkovali za ochotu a prokázali výbornou znalost své lokality. Jorkšíra si hned přiřadili k majitelce, která na severu Brna opakovaně porušuje vyhlášku o venčení," vysvětlil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Strážníci proto zazvonili u již dobře známých dvěří, v nichž si pětatřicetiletá majitelka psíka převzala. Následně pak zaplatila další pokutu.

Událost připomíná případ tibetské dogy, která se brněnskou šalinou projela roku 2016. Mohutný pes se vydal na jízdu tramvají, jíž často jezdíval se svým majitelem. Psího cestovatele ale zradily nepravidelné jízdní řády, více informací zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Brno

Štítky pes, zvíře, strážníci, tramvaj, Brno, výlet, Husovice, Maloměřice, Silniční most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jorkšír v Brně se vydal na výlet. Povozil se šalinou, paničku nechal doma  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.