Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Náročný zásah jihomoravských hasičů. Při požáru zaskládané místnosti zemřel muž

K tragickému požáru vyjížděli včera odpoledne jihomoravští hasiči. Plameny, které začaly šlehat z přístavku rodinného domu na Hodonínsku, usmrtily jednoho muže. Náročná likvidace ohně v místnosti plné hořlavých předmětů trvala několik hodin.

Dým stoupající z přístavku rodinného domu ve Strážnici na Hodonínsku vzbudil pozornost včera po šestnácté hodině. Na ulici Skalická vyrazilo sedm jednotek požárníků, kteří na místě objevili hořící obytnou místnost a půdu o ploše pětadvaceti metrů čtverečních. „Do boje proti plamenům hasiči postupně nasadili celkem sedm vodních proudů. Dům odpojili od plynu a elektrické energie,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Petr Příkaský.

Přístup hasičů k domu i pohyb uvnitř domu komplikovalo mnoho předmětů, které starší muž bydlící v přístavku shromáždil. Jeho tělo nalezli požárníci až poté, co požár po necelých třech hodinách dostali pod kontrolu. „Uvnitř přístavku bylo velké množství věcí, například textilií, které bylo nutné vynosit ven a zabránit jejich hoření," vysvětlil Příkaský. Muž zemřel ještě před příjezdem zdravotníků.

Ke kompletní likvidaci plamenů došlo po půl deváté večer. Škoda na domě je zhruba 1,5 milionu korun, příčina požáru i úmrtí muže se nyní vyšetřuje.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky požár, hasiči, tragédie, dům, okres Hodonín, Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náročný zásah jihomoravských hasičů. Při požáru zaskládané místnosti zemřel muž  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.