Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladá dívka na Brněnsku se vážně zranila po pádu z koně

Hodně nepříjemně skončila pro mladou nezletilou dívku na Brněnsku vyjížďka na koni. Ze zvířete nešťastně spadla, navíc v nepřístupném terénu. Na místo spěchali záchranáři, hasiči i policisté, kteří při zhruba hodinu trvající záchranné akci nasadili těžkou techniku i vrtulník.

K vážnému zranění nezletilé došlo včera odpoledne v lese na Brněnsku nedaleko Kuřimi. Operační středisko jihomoravských záchranářů vyslalo na místo okamžitě vrtulník,  pozemní záchranářskou posádku a inspektora provozu. 

Jednalo se o velmi těžce přístupný terén, náš vrtulník přistál na nejbližším možném místě, přesto naše zdravotníky dělilo od pacientky ještě několik kilometrů. Lékařskou posádku tedy převezl na místo po zemi inspektor provozu,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Při příjezdu záchranářů byla dívka při vědomí. Zdravotníci ji podali léky na tišení bolesti. Následně pomoci jeřábu vyzvedl pacientku vrtulník policie. Policejní vrtulník ženu přepravil k vrtulníku záchranné služby. Hasiči následně pomohli s přeložením pacientky. Celá záchranná akce netrvala ani 60 minut,“ sdělil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška k akci, po níž zraněná skončila se středně těžkým poraněním v Dětské nemocnice Brno. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK, HZS JMK

Štítky HZS, Hasiči, Záchranáři, Kůň, Pád, Nezletilí, Záchrana, Brněnsko, Jaroslav Mikoška, Kuřim, Dětská nemocnice FN Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá dívka na Brněnsku se vážně zranila po pádu z koně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.