Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volně pobíhající psi zabili teriéra jihomoravského důchodce

Těžké chvíle zažívá dvaasedmdesátiletý důchodce z Hodonínska, jenž se vyrovnává se ztrátou teriéra. Při procházce se svým čtyřnohým přítelem kolem řeky Moravy na domácího mazlíčka nečekaně zaútočili dva volně pobíhající psi. I přes snahu majitele zvíře atak nepřežilo. Případem se nyní zabývají jihomoravští policisté.

K případu došlo včera nedaleko Hodonína. Na incident upozornil policii zdrcený chovatel, jenž byl svědkem nešťastné události. Dva psi údajně nečekaně vyběhli na jeho domácího mazlíčka, s čímž už senior nedokázal nic dělat. Hafan byl na místě mrtvý. Policisté ale zvířecí útočníky velmi rychle vypátrali a také zjistili, komu patří.

Policisté zjistili majitele zvířat a incident s ním řeší jako přestupek proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání. Tento bude oznámen správnímu orgánu k projednání,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Psi, kteří zakousli mazlíčka jihomoravského důchodce, se nyní nachází v útulku. Nehrozí tak podle policistů, že by mohli napadnou další zvíře. Další postup určí správní orgán.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Igor Ovsyannyko/ Pixabay

Štítky pes, Útok, Policie, Útulek, řeka Morava, okres Hodonín, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volně pobíhající psi zabili teriéra jihomoravského důchodce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.