Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sériového zloděje autobusů doprovodila k policistům maminka

Jihomoravští policisté znovu chytili sériového zloděje autobusů, který se krátce po návratu z vězení navrátil ke svému oblíbenému řemeslu. Jednadvacetiletý mladík v Brně ukradl autobus, se kterým se vydal na výpravu i se spolujezdcem až do Uherského Brodu. Na cestách způsobil škodu a boural.

Mladík si vyhlédl v moravské metropoli autobus značky Karosa a vydal se na výlet. Namířil si to do Uherské Brodu, kde také přenocoval. Druhý den se znovu vydal na cestu, která se ale neobešla bez komplikací.

U Hodějic na Vyškovsku při odbočování přehlédl automobil, se kterým se tvrdě střetl. Jenomže ani zraněný cizinec ve voze nepřivedl mladíka k rozumu a od vážné nehody zbaběle ujel. Cestou ještě navíc na nedalekém železničním přejezdu dokázal poničit i přejezdové zabezpečovací zařízení, aby následně poškozený autobus odstavil a z místa utekl,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Mladý muž nakonec sebral odvahu a vydal se přiznat na policejní služebnu. Notnou dávku kuráže mu dodala také jeho matka, která jej doprovázela. Ukázalo se, že nikdy neměl řidičák a že podobné kousky vyvedl již v minulosti. Soud mu zakázal navíc dvakrát zákaz řízení.

Obviněnému je nyní kladeno za vinu podezření z několika trestných činů, kdy mu v případě uznáni vinny hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ sdělil Vala.

Policisté nyní zjišťují, zda zběsilá jízda neohrozila i další lidi. Dále vyšetřovatelé hledají spolujezdce, který se dobrodružství s obviněným muže zúčastnil.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Jmk, Policie, Recidivista, Krádež, Vězení, Uherský Brod, Brno, Karosa, okres Vyškov, Hodějice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sériového zloděje autobusů doprovodila k policistům maminka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.